Türkiye’nin kara harekatı gerilimi tırmandırır
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Kasım 24 2022
Suriye konulu 19. Astana görüşmesinde Rusya’nın Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Ankara ve Şam'dan birbirlerine doğru adım atmaya hazır olduklarının sinyalini aldığını ancak Türkiye’nin Suriye'de planladığı kara harekatının ülkedeki ve bölgedeki gerilimi tırmandırabileceğini Türk ortaklara anlattıklarını söyledi.
SAMANYOLUHABER.COM / MOSKOVA
RİA Novosti’de yer alan habere göre Suriye konulu 19. Astana görüşmesinin sonunda basın toplantısı düzenleyen Lavrentyev, "Yavaş yavaş Suriye-Türkiye yakınlaşmasına tanıklık edeceğimizi umuyoruz.
Buna ihtiyaç var, zira bunlar dostça yaşaması gereken iki komşu ülke. Hem Türk tarafının hem de Suriye tarafının birbirlerine doğru belirli adımları atmaya hazır olduklarının sinyallerini alıyoruz, bu adımların doğru yönde atılacak, sivil nüfusun ölmesiyle bağlantılı trajik olayların önüne geçme imkanı sunacak adımlar olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
Erdoğan ile Esed’in Rusya'da görüşme imkanını yorumlayan Lavrentyev, "Bu imkan her zaman var. Her zaman böyle bir görüşmeden yana olduk ve hatta görüşmeyi organize etme imkanını değerlendirdik.
Fakat Türk tarafının şu anda bunun için koşulların olgunlaşmadığını düşündüğünü tekrar edeyim. Böyle bir görüşmenin faydalı ve sembol niteliğinde olacağını düşünüyoruz ve bu yönde çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Türkiye ve Suriye'nin istihbarat servisleri arasındaki temasların sürdüğünü kaydeden Lavrentyev, bunun sahadaki durumla da bağlantılı olan bir dizi sorunun çözümüne yardımcı olduğunu ifade etti.
Lavrentyev, Rusya'nın Türkiye'yle Suriye'de gerilimin tırmanmasının önüne geçilmesi için başta savunma bakanlıkları nezdinde olmak üzere yoğun temas içinde olduğunun altını çizdi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş2.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!3.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı4.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!8.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...9.'Bildiklerimi anlatacağım!': Ela Rümeysa Cebeci'nin ek ifadesi ortaya çıktı10.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







