'Türkiye'nin son 8 yıldaki büyüme hızı yüzde 3,3. Bu Türkiye'yi hasta eder.'

'Türkiye'nin son 8 yıldaki büyüme hızı yüzde 3,3. Bu Türkiye'yi hasta eder.'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul milletvekili adayı İlhan Kesici, Demokrat Parti, Adalet Partisi, Anavatan Partisi döneminin büyüme hızlarının AK Parti dönemine göre 2 kat fazla olduğunu savundu. Kesici, "Koalisyon dönemlerine çok kötü diyorlar ya 1963-1977 yıllarında Türkiye'nin ortalama büyüme hızı yüzde 5,9. Bunların son 8 yılı yüzde 3,3. Bu Türkiye'yi hasta eder." dedi.

Ankara sanayicileri, CHP'nin ekonomi kurmaylarından, İstanbul milletvekili adayı İlhan Kesici ile buluştu. Lale Restoran'da gerçekleşen kahvaltılı toplantıya CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, OSİAD Başkanı Ahmet Kurt, ATİSAN Başkanı Yaşar Özelge, İÇASİFED Başkanı Mehmet Akyürek, BAGİAD Başkanı Bahri Küpeli, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu ve çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı.

'BU RAKAMLAR TÜRKİYE'Yİ HASTA EDER'

İlhan Kesici, burada yaptığı konuşmada, rakamsal veriler üzerinden Türkiye'nin büyüme hızını değerlendirdi. Kesici, şu ifadeleri kullandı: "Televizyonlarda devamlı 'Türkiye uçtu. Dünyanın 17'nci büyük ekonomisi, borç almak için IMF'nin kapısında beklerken şimdi IMF'ye borç veriyor' gibi ifadeler dönüyor. Bir ülkenin yıllık kalkınma hızına bakıldığı zaman o ülke uçtu mu, kaçtı mı anlaşılır. Türkiye'nin 12 yıllık büyüme hızı yüzde 4,7. Bunu ilk dört yıl ve son 8 yıl diye ikiye bölüyorum ben. Aslında son 8 yılın çok daha iyi olması lazım çünkü bu döneme ustalık dönemi dediler. Bu son 8 yılın büyüme hızı yüzde 3,3. Bu çok kötü, çok düşük. Daha önce hiç düşük olmadığı kadar düşük" dedi.

AK Parti dönemine benzeyen tek parti dönemlerinin büyüme hızlarını da değerlendiren Kesici, "Demokrat Parti, Adalet Parti, Anavatan Partisi dönemi gibi bu partilerin hepsinin büyüme hızları bunlarınkinin iki katı kadar. Koalisyon dönemlerine çok kötü diyorlar ya 1963-1977 yıllarında Türkiye'nin ortalama büyüme hızı yüzde 5,9. Bunların son 8 yılı 3,3. Bu Türkiye'yi hasta eder." dedi.

'FİKRİ KAPASİTELERİ TÜKENDİ'

AK Parti'nin her seçim döneminde aynı sözlerle halkın karşısına çıktığını vurgulayan Kesici, "Bu arkadaşların fikri kapasiteleri tükendi. Şunları da biz yapmadık mı, bunlar gelirse şu kötü işleri yaparlar mı dediği konular. Yahu 2002'de konuşuldu, 2007'de konuşuldu, 2011'de konuşuldu. Niye hala konuşuyorlar çünkü yeni laf yok. Pil bitti." diye konuştu.

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, da siyasi partilerde üretimin önemine dikkat çekme çabasında olduklarını belirterek, "Burada olup biteni anlamak, kavramak Türkiye'nin geleceğine imza atmak demektir. Bu nedenle bütün siyasi partilerimizi biz sadece salonlarda değil, aynı zamanda üretim merkezlerine, sanayilerin içine, atölyelere götürerek, siyasileri sanayiye dokundurmak ve farkındalığı arttırmak çabası güdüyoruz. Tüm siyasi partilere gönlümüz ve yüreğimiz açık." şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise Türkiye'nin üretmeden muasır medeniyet seviyesine ulaşmasının mümkün olmadığını kaydetti. Yaşar, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye sorunlarını üreterek çözebilir. 7 Haziran'dan sonra gelen iktidar üretimi her alanda arttırmak, pastayı büyütmek, büyüyen pastayı adil paylaştırmak zorundadır. Vergilerin verimli, yerinde, doğru ve halk yararına kullanılması gerekmektedir. Bunlar yapıldığı zaman Türkiye'de işçi de, çiftçi de, sanayici de refah içinde olacaktır. Bunun için üretimin önündeki engelleri kaldıracak politikalar üretilmeli, kalkınma hızını yükseltecek politikalar belirlenmelidir. Bu kalkınma hızıyla Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması mümkün değildir. Türkiye son 20 senedir finansa çalıştı ama üretimi öteledi. Şimdi yeni iktidarın üretime destek vererek hem çalışanlara, hem sanayiciye, hem tüccara hem de çiftçiye destek vermesini diliyorum." CİHAN
<< Önceki Haber 'Türkiye'nin son 8 yıldaki büyüme hızı yüzde 3,3.... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER