"Türkiye o polislerden özür dileyecek"

Gazeteci Sedef Kabaş, Savcı Bharara'nın raporunun Türk Polisi tarafından zaten daha önce delilleri ile Türk Adaleti önüne konulduğunu hatırlatıp "Türkiye o polislerden özür dileyecek, hem de madalya verecek" dedi.

Sedef Kabaş: Türkiye o polislerden özür dileyecek

Halk TV'de yayınlanan Halkın Arena'sı programına konuk olan Gazeteci Sedef Kabaş, Zarrab'ın Amerika'da tutuklanması sonrası yeniden açılan 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasıyla ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Bugün Amerikan Savcısı Bharara'nın ortaya koyduğu raporlardaki ortaya koyduğu unsurların çoğu zaten 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sırasında Türk Polisleri tarafından tespit edilmiş ve Türk Adaletinin önüne konmuştu" diyen Gazeteci Sedef Kabaş, bu yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını yaptıkları için şu anda cezaevinde tutulan bu polislerden Türkiye halkının günü geldiğinde özür dileyeceğini ve madalya takacağını söyledi.

17-25 Aralık soruşturmasındaki ortada dönen paranın 87 milyar Euro olduğunu hatırlatan Kabaş, bu paranın Türkiye'nin Suriyeli mülteciler için Avrupa Birliği'nden istediği 3 milyar Euro'nun yanında devede kulak kaldığını kaydetti.

İşte Gazeteci Sedef Kabaş'ın o çarpıcı açıklaması;

"30 yaşındaki bir İranlı'dan bahsediyoruz. Tabii kendisi sadece uçak yat, kat, at, gayrimenkul almıyor. Rapora kimi zaman da rüşvetler sayesinde malesef Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin Bakanlarını da satın alıyor. Esas mesele bu.

Benzetmeler, gerçekleri daha çarpıcı şekilde ortaya koymak için önemli. Türkiye'ye 3 milyon Suriyeli mülteci geldi. Bu 3 milyon mülteciyle ilgili Hükümet'in, Erdoğan'ın Avrupa Birliği ve özellikle de Merkel'le yaptığı pazarlığı miktarı 3 milyar Euro civarında. Yani Türkiye 3 milyon Suriyeli mülteci için 3 milyar euro karşılığında bir pazarlık yapıyor.

YOLSUZLUKLAR TÜRK POLİSİ TARAFINDAN ZATEN TESPİT EDİLMİŞTİ

Bakın Amerikan Savcısı Bharara'nın ortaya koyduğu raporlardaki ortaya koyduğu unsurların çoğu zaten 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sırasında Türk Polisleri tarafından tespit edildi. Ve o Türk Polisleri bu operasyonun ardından kimileri hapsedildi, kimileri de yerlerinden edildi.

TÜRKİYE O POLİSLERE GÜNÜ GELİNCE MADALYA TAKACAK

Gün gelecek o Türk Polislerine bu hırsızlık, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını yaparak tüm delilleri ortaya koydukları için Türkiye hem özür dileyecek hem de madalya verecek.

87 MİLYAR EURO

Zira 17-25 Aralık sürecinde, sadece 2 yılda Türk Polislerini tespit ettiği rakam 87 Milyar Euro. Yani bunların hiçbirisi yeni değil. Bunlar zaten vardı. O yüzden biz çıktı dedik ki 17-25 Aralık yolsuzlukların kapatanları asla unutmayacağız dedik. Bunların hepsi vardı zaten. Bakın sizden ricam, internette Savcı Bharara'nın raporuna ihtiyaç yok. Bunların hepsi Türk Adaletinin önünde madde madde delillerle kondu.

Kaynak: Aktifhaber
<< Önceki Haber "Türkiye o polislerden özür dileyecek" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER