'Türkiye, Özal'ın özgürlükçü, birleştirici liderlik tarzını çok özlüyor'


Turgut Özal Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ramazan Taş, "8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal aramızdan ayrılalı 23 yıl oldu, neredeyse çeyrek asır geçti. Ama Türkiye hala Özal'ın özgürlükçü, birleştirici, reformcu, vizyoner liderlik tarzını çok özlüyor." dedi.

Turgut Özal Üniversitesi, Turgut Özal Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından bugün Uluslararası Turgut Özal Sempozyumu gerçekleştirildi. Sempozyum kapsamında gerçekleştirilen 6 oturumdan 1'ine başkanlık eden Doç. Dr. Ramazan Taş, Turgut Özal'ın Türkiye'ye kattığı ve gelecek nesillere emanet ettiği 5 büyük değere vurgu yaptı.

Özal'ın 'vizyonerlik, özgürlük, reformist, birleştirici, özgüven' özelliklerine dikkat çeken Taş, şöyle devam etti: "Özal, yasakçı ve kapalı bir toplumu özgürlükçü ve açık bir topluma dönüştürebilmek için her tür düşünce, ifade, din, vicdan, girişim önündeki bütün hukuki ve zihinsel engelleri kaldırıp özgürlükleri bayraklaştıran ve herkes için tam özgürlük isteyen özgürlükçü bir liderdi. 'Soruna değil, çözüme odaklanan, derin kuyu yoktur, kısa ip vardır' felsefesiyle kronikleşmiş sorunlara cesaretle el atan ve ekonomik, sosyal, siyasal reformları cesaretle uygulayan reformcu bir liderdi.

Gerçekleştirdiği ekonomik ve sosyal reformlarla 7 yıl içinde Türkiye'yi dünyanın 20. büyük ekonomisi konumundan 5 basamak üste çıkarıp dünyanın 15. büyük ekonomisi yapan bir liderdi. Bütün söylemleri ve eylemleriyle milli birlik ve beraberliği tesis etmek için çırpınan, bütün toplumu kucaklayan, sevecen, hoşgörülü, birleştirici bir liderdi. Birbirine silah çeken 4 zıt siyasi eğilimi, Türkiye ortak paydasında birleştirmeyi başarmış barışçı bir liderdi. Kendi barajımızı, kendi otobanımızı, kendi uçağımızı kendimizin yapabileceğini yaparak öğreten özgüven sahibi bir liderdi."
CİHAN
<< Önceki Haber 'Türkiye, Özal'ın özgürlükçü, birleştirici liderlik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER