Türkiye Rize Valisi'nin silahlanmayla ilgili o itirafını konuşuyor!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ekim 22 2016
Rize'de uydudan yayın yapan bir televizyon kanalının canlı yayın programına katılan Vali Erdoğan Bektaş, Rize'deki silah potansiyelinden çok rahatsız olduğunu, kentte silah sesleri duymak istemediğini söyledi. Vali '15 Temmuz olursa silahları ben vereceğim' dedi.
VALİDEN SİLAHLANMA İTİRAFI
Rize Valisi Erdoğan Bektaş, valilik bünyesindeki Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne bağış yapılması koşuluyla silah ruhsatı vermeye başladıklarını belirterek, yoğun taleple karşılaştıklarını açıkladı.
Bektaş, "Manisa'da 2 yılda verdiğim silah ruhsatının 5 katını Rize'de 3 ayda verdim" dedi. 15 Temmuz darbe girişimine değinen Vali Bektaş, "15 Temmuz bir daha olursa silahlarınızı ben temin edeceğim." dedi. Silah ruhsatı için başvuranlardan 20 bin lira bağış alındığı belirtildi.
BİR DAHA 15 TEMMUZ OLURSA...
Rize'de uydudan ulusal yayın yapan bir televizyon kanalının canlı yayın programına katılan Vali Erdoğan Bektaş, Rize'deki silah potansiyelinden çok rahatsız olduğunu, kentte silah sesleri duymak istemediğini söyledi.
Silahı sınırlamak gerektiğini ifade eden Bektaş, "Rize'de yaşayan herkesin silah taşıma ihtiyacı yoktur. Çocuklar mermi sesi ile yaşamamalı. Rize'de yıllardır silah ruhsatı verilmemiş. Talepler geliyor. Biz de istişare ettik. Seçeneklerimiz nedir? Birincisi vermemek. İkincisi vermek, ama biraz sınırlamak. İstişare sonucu 'silah ruhsatı verelim' denildi. Çünkü silah ruhsatı alamayanlar başka yollara başvuruyor. Adresini başka ilde gösteriyor, oradaki valiliğe başvuruyor, bir şekilde o ruhsatı alıyor. Biz de hayır kurumlarına bağış alarak silah ruhsatı taleplerini sınırlamaya çalışamak istedik. İstişarelerden böyle bir sonuç çıktı. Bunu uygulamaya başladık" diye konuştu.
GAZETECİ SİLAH ALANLARDAN DAHA İSTEKLİ
Gelen yoğun talepler karşısında çok şaşırdığını dile getiren Vali Bektaş, "İstediğimiz parayı insanlar gözünü kırpmadan veriyor. Şahsen ben vermem. Valilik bünyesinde kurulan Köylere Hizmet Götürme Birliği var. Bağışları oraya alıyoruz. Bu para ile köy yolları yapılıyor ve okulların bazı ihtiyaçları karşılanıyor. Parayı alan olarak mutlu olmam lazım ama değilim.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!2.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı3.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı4.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti5.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!
6.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi7.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor8.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü9.Dev kamu kurumunu iflasa sürükleyen yöneticiler maaşlarını katlamış10.New York Belediye Başkanı Mamdani Kuran'a el basıp yemin ederek göreve başladı

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelend...


