Türkiye sınırında çekirge istilâsı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Haziran 12 2020
Doğu Afrika'dan başlayarak Türkiye'nin Hatay sınırına kadar dayanan çekirge istilâsına karşı ilaçlama çalışması başlatıldığı belirtildi.
Doğu Afrika’da başlayarak Türkiye sınırlarına kadar dayanan çekirge istilâsı, Hatay’ın Amanos Dağları’nda bulunan 3 yayladaki bahçelerde görüldü.
Hatay’ın Belen, Kırıkhan ve Hassa ilçelerindeki Amanos Dağları’nda bulunan 3 yayladaki bahçeleri çekirgeler istilâ etti. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerine durumu bildiren yayla sakinleri, çekirgelerin bahçelere zarar verdiğini söylediler. Ekipler ise bölgede ilaçlama çalışmaları başlattı.
Geçtiğimiz aylar içerisinde Afrika’da görülen çekirge istilâsına ilişkin BM tarafından yapılan yeni uyarıda istilânın üçüncü dalgasının olacağı ve diğer dalgaların 4 kat daha büyük olacağı duyurulmuştu.
Hatay’ın Atik, Fenk ve Eşmişek yaylarındaki bahçelerinde çok sayıda tarla çekirgesi olarak bilinen “madrap” ve “güdük” türü çekirgeleri görenler, durumu Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bildirdi. Bunun üzerine ekipler, söz konusu bölgelerde incelemelerde bulundu. Ekipler yayla sakinlerine ücretsiz ilaç dağıtarak, bölgede ilaçlama çalışması başlattı.
İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Yaylalarında çekirgelerin her geçen gün çoğaldığını aktaran Çalışkan, “Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerine durumu bildirdik. Onlar da sağ olsunlar bölgede inceleme yaparak, gerekli ilaçları bizlere sağladılar. Ziraat mühendisleri kontrolünde bahçelerimizde ilaçlama çalışması başlattık” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı4.Yandaş gazeteciden Hadise'ye 'İran' ayarı5.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu
6.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var7.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!8.Hakime öyle dimdik sordu: “Rüşvet mi aldınız?”9.Commerzbank’tan 3 aylık dolar tahmini10.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







