Türkiye sınırına 45 bin Suriyeli dayandı


Suriye'nin Halep şehrine yönelik Esed ordusunun ve Rusya'nın hava saldırıları sebebiyle iki gün önce başlayan zorunlu kaçış devam ediyor. Bugün itibariyle 45 bin kişi Türkiye Suriye sınırına dayandı. Doğdukları topraklardan göç eden Suriyelilere Türkiye kucak açtı. Türkiyeli yetkililer, Suriye tarafındaki Esselame Sınır Kapısı'nda kurulan çadırlara 15 bin kişi yerleştirirken kalan 30 bin kişi ise soğuk havada sınır hattında bekliyor. 8 kampın bulunduğu ve kamp yapma çalışmalarının sürdüğü bölgede 30 bin kişiye battaniye ve ekmek ve yemek dağıtıldı.

2 gün önce başlayan saldırılar sebebiyle binlerce Suriyeli yanlarına alabildiği eşyalarıyla birlikte Türkiye Suriye sınırına gelmeye çalışıyor. Topraklarını terk etmek zorunda kalan Suriyelilerin kimi arabasıyla kimi de yürüyerek hasta olanlar da engelli arabalarıyla yola çıktı. Türkiye sınırına dünden bu yana 45 bin kişi dayandı. 8 kampın bulunduğu Suriye tarafındaki Esselame Sınır Kapısı'nın yakınlarında kamp çalışmaları hızlandırıldı. 15 bin kişi kurulan çadırlara yerleştirildi. Ancak sınıra dayanan 30 bin kişi ise soğuk havada bekliyor. Bu 30 bin kişiye battaniye ve yemek dağıtıldı. Günde 1 öğün yemek verilebiliyor.

Yardım TIR'larının Öncüpınar Sınır Kapısı'nda sürekli giriş ve çıkış yaptığı görülüyor. Ambulans ekiplerinin de geldiği bölgede yaralılara ilk müdahale yapılırken, daha sonra Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırılıyor.

Bu arada Öncüpınar Sınır Kapısı'nda çok sayıda yabancı basın gelişmeleri izliyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye sınırına 45 bin Suriyeli dayandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER