Türkiye-Suriye sınırında IŞİD alarmı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Mayıs 19 2016
Paylaş
X Post
Türkiye sınırındaki 4 köy daha IŞİD’in kontrolüne geçti. IŞİD ile ÖSO arasında şiddetli çatışmalar devam ederken IŞİD de Azez’e yaklaşıyor.

Edinilen bilgilere göre IŞİD, Halep'in kuzeyinde yer alan ve Türkiye sınırında olan bölgelerde, Türkiye ve ABD'nin desteklediği ÖSO'ya bağlı grupların elindeki köyleri yeniden ele geçirdi. Mınbıc ve Cerablus kentinden getirdiği ağır silah ve militanlarla ÖSO'ya saldıran IŞİD, ilerlemeye devam ediyor.
STRATEJİK AZEZ'E 4 KM KALDI
Sputnik'in haberine göre, Türkiye'nin Obüs topları ve ABD'nin önderliğindeki koalisyon uçaklarının hava desteği verdiği ÖSO'ya karşı 2 koldan büyük bir saldırı başlatan IŞİD, dün gece yaptığı sızma operasyonuyla Azez kentinin güneydoğusunda yer alan Carez, Şeyh, Rih ve El Bel köylerini aldı. Bu köylerin alınmasıyla IŞİD, Kilis karşısında bulunan ve Türkiye'nin çok önemsediği Azez kentine yaklaştı. Örgütün Azez'e varmasına 4 kilometre kaldı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kılıçdaroğlu makam aracı iddiasından geri adım attı: 'CHP'nin öz malıdır'2.Dünya küresel ısınmada kırmızı alarm veriyor3.İran geri adım atmadı: 'Kırmızı çizgilerden dönüş yok!'4.Rusya’da yaklaşan seçimler öncesinde “başarı” olarak sunulabilecek bir zafer: Kiev’e saldırılar5.Türkiye açıklarında tansiyon yükseldi: Üç petrol tankerine İHA saldırısı
6.Trump, Türkiye dahil bölge ülkelerine İbrahim Anlaşmaları tehdidini yineledi: Yoksa...7.Le Monde: Otoriter yöneliminden bıkmış, üzgün Türkler! Kendilerini özgür ve mutlu hissetmiyor8.Avrupa doların tahtına göz dikti: 37 büyük bankadan tarihi kripto ittifakı9.Dünyayı yeni salgın korkusu sardı: Ölü sayısı 220 oldu, ABD dahil pekçok ülke yasaklara başladı10.Alman istihbaratının Türk başkanından flaş Rusya ve AfD çıkışı!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN YAĞMUR

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kılıçdaroğlu makam aracı iddiasından geri adım att...

Dünya küresel ısınmada kırmızı alarm veriyor

İran geri adım atmadı: 'Kırmızı çizgilerden dönüş ...

Rusya’da yaklaşan seçimler öncesinde “başarı” olar...

Türkiye açıklarında tansiyon yükseldi: Üç petrol t...







