'Türkiye'ye geçtiği iddia edilen 50 kadar IŞİD mensubunun akıbeti araştırılmalı'


İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) Suriye Telabyat kentinde YPG/ÖSO ile IŞİD çeteleri arasında yaşanan çatışmalardan kaynaklı olarak sivil halkın Akçakale sınır kapısına yığılması üzerine yaşanan mülteci sorununu gözlemlemek, tespitler yapmak üzere oluşturduğu heyet, raporunu açıkladı.

İHD heyeti, Şanlıurfa şube yöneticilerinin önceki izleme çalışmalarıyla birlikte 16 Haziran 2015 tarihindeki izleme raporlarını birleştirerek tespitler yaptı. Heyet, izleme sonucunda sorularına cevap bulamadıklardan ve Akçakale kaymakamının görüşme talebine karşılık vermediğinden yakındı.

Raporun sonuç bölümünde "Sonuç olarak, sınırda büyük bir güvenlik sorunu ile birlikte mağduriyet yaşandığı, Türkiye'ye geçtiği iddia edilen 50 civarında IŞİD mensubunun akıbetinin araştırılarak soruşturulması, en kısa sürede Akçakale sınır kapısından insani yardımların aktarılması için gerekli kolaylığın sağlanması, geri dönüş için taleplerin karşılanmasında herhangi bir zorluğun çıkarılmamasıyla birlikte gerekli iletişimin sağlanarak bölgede yaşayan insanların mağduriyetlerinin önlenmesi için gerekli görmekteyiz." tespitleri aktarıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Türkiye'ye geçtiği iddia edilen 50 kadar IŞİD mensubunun... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER