Türkiye'ye gıda ambargosu, Moskova Hayvanat bahçesini etkilemedi

Türkiye'ye gıda ambargosu, Moskova Hayvanat bahçesini etkilemedi

Rusya'nın uçak krizinin ardından Türkiye'ye karşı uygulamaya başladığı ve birçok meyve sebzeyi kapsayan gıda ambargosu, Moskova Hayvanat Bahçesi'ni etkilemedi. Hayvanat bahçesinin müdürü Natalya Kolobov, hayvanların besinlerinin büyük kısmını sebze ve meyvenin oluşturmasına rağmen, farklı ülkelerden de sebze ve meyve ithalatı gerçekleştirdikleri için ambargodan etkilenmediklerini söyledi.

Rus TASS ajansına bir röportaj veren Hayvanat Bahçesi Müdürü Natalya Kolobov'a, Türkiye'ye uygulanan gıda ambargosunun hayvanların diyetlerini etkileyip etkilemediği soruldu.

Kolobov, "Başta Rusya'da üretilenler olmak üzere birçok farklı ülkeden, Arjantin, Fas ve İsrail'den meyve ve sebze tedarik ediyoruz." dedi. Hayvanat bahçesinde bulunan hayvanların diyetlerinin büyük kısmının sebze ve meyveden oluştuğunu söyleyen Kolobov, "Tropikal kuşlar, rakunlar, maymunlar, fillerin diyetlerin meyve var. Kutup ayıları bile meyve yiyor." dedi.

Aynı zamanda 120 kadar hayvanın, çeşitli şirketlerin ve hayvanseverlerin himayesi altında olduğunu söyleyen hayvanat bahçesi müdürü, isteyen herkesin de bu şekilde bir hayvanı himaye edebileceğini kaydetti. Kolobov, himaye altındaki bu hayvanların günlük diyetlerinin de himaye edenler tarafından karşılandığını kaydetti.

Uçak krizinin ardından Rusya, Türkiye'den ithal edilen bazı sebze ve meyvelere yasak getirmiş, bazılarını ise kısıtlamıştı. Yasaklanan ürünler listesi şu şekildeydi: Beyaz et ürünleri (dondurulmuş), canlı karanfiller, domates (taze, dondurulmuş), soğan, yeşil soğan (taze, dondurulmuş), karnabahar ve brokoli (taze, dondurulmuş), salatalık (taze, dondurulmuş), portakal (taze, kurutulmuş), mandalina (taze, kurutulmuş), üzüm (taze), elma (taze), armut (taze), kayısı (taze), şeftali ve nektarin (taze), erik (taze), çilek (taze), tuz (mutfak tuzu ve denature tuzlar) ve sodyum klorür.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye'ye gıda ambargosu, Moskova Hayvanat bahçesini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER