3,5 milyon kişi kredi kartı yüzünden icralık

Tüketici Birliği Federasyonu: 2019'un ilk çeyreğinde 3 milyon 451 bin kişi kredi kartı borcu yüzünden icralık oldu. Tüketici kredileri ve kredi kartlarındaki tahsili gecikmiş alacak miktarı 5 Temmuz itibarıyla 19,7 milyar TL'yi aştı.

SHABER3.COM

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay,  "2019’un ilk çeyreğindeki 31,5 milyon borçlu, 3 milyon 451 bin icralık vatandaş var. Bireysel kredi ve kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe düşen kişi sayısı Nisan 2019’da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 artmış. Tüketici kredileri ve kredi kartlarındaki tahsili gecikmiş alacak miktarı 5 Temmuz itibariyle 19,7 milyar TL’yi aştığını gözlemliyoruz.” diye konuştu.

BİLİNÇSİZ KULLANMA

Temmuz ayında kredi kartı harcamalarının yüzde 19 artarak 76,4 milyar lira olarak gerçekleştiğini kaydeden Altay, “Tüketici Kredi kartı borcunun asgari tutarını dahi ödeyemeyecek duruma gelince son çare kredi çekerek yıllarca bankaların esareti altında kalıyor. Örneğin kredi kartıyla bin liralık bir harcama yapan tüketici, bu harcamanın ardından gelen faturayı asgari ödemeyle ancak 56 ayda kapatabilir. Yani 4-4,5 senede borcun katlanacağı ve yönetilemez hale geleceği için tüketici, kredi çekerek bu borcu kapatmak zorunda kalıyor.” dedi.

 
<< Önceki Haber 3,5 milyon kişi kredi kartı yüzünden icralık Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER