Türkiye'de bir ilk

Karada da yelken eğitimi verilmesini sağlayan simülatörler ilk kez Türkiye'ye getirildi ve Türk antrenörlere eğitim verildi.

Türkiye'de bir ilk

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından ilk kez gerçekleştirilen ve iki gün süren simülatör eğitimi başladı. Simülatörlerin kullanımı ile ilgili 9 kulüpten 15 antrenör, simülatörün tasarımcı ve mucidi Giovanni Ausenda'dan eğitim aldı. İtalya Yelken Federasyonu'nun desteğiyle İtalya'da kullanımı giderek yaygınlaşan simülatörler, Türkiye'ye ilk kez Türkiye Yelken Federasyonu tarafından getirildi. Antrenörlere verilen eğitimlerde, Optimist, Laser ve 420 sınıfları için 3 farklı yelken simülatörü kullanıldı.

Eğitimde yelken simülatörlerinin ne amaçla ve nasıl kullanılacağı anlatıldı. Antrenörler, özellikle yeni başlayanlar için, yelken eğitim-öğretiminde dümen ve tekne hakimiyetinin yelken simülatörleri sayesinde karada verilmesinin avantaj sağlayacağını belirtti. Ayrıca, teorik ve pratik eğitimin birlikte yapılmasının eğitimleri daha verimli kılacağı vurgulandı. Antrenörler, eğitim için uygun olmayan hava koşullarında da, özellikle kış aylarında tekne eğitimlerine kolayca devam edebileceği gibi sporcunun tekniğini geliştirmek amacıyla da yelken simülatörlerini kullanacak. 

<< Önceki Haber Türkiye'de bir ilk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER