"Çoğu savaş cerrahisi..."

Türkiye'de belki de birçoğumuzun duymadığı tıbbi birimin adı en son yaşanan Ankara saldırısıyla konuşulur oldu. Numune Hastanesi’nin Başhekimi Prof. Dr. Nurullah Zengin hastaneye kaldırılan yaralılarla ilgili, “Çoğu savaş cerrahisi dediğimiz durumda geldi” dedi.



Ankara hain terör saldırısıyla sarsıldı. 37 kişinin hayatını kaybettiği yüzün üzerinde insanın yaralandığı terör saldırısında yaralıların taşındığı hastanelerden biri de Numune Hastanesi'ydi.

Habertürk’ten Lütfi Erdoğan’a konuşan hastanenin Başhekimi Nurullah Zengin, toplamda 40 yaralıyı kabul ettiklerini belirterek, “Haber alır almaz tüm personel, izinli olanlar bile hemen apar topar geldi. Patlamanın ardından 10 dakika içinde yaralıları kabul etmeye başladık. Tren Garı ve Merasim Sokak patlamalarında da en çok yaralı bize getirilmişti” diye konuştu.


Sağlık Bakanlığı’nın olası patlamalara ilişkin bir eylem planı hazırladığını da aktaran Zengin, “Sağlık Bakanlığı, olası bir patlamada yaralıların taşınması için hastane dağılımlarını yapmıştı. Plana göre hareket edildi. Tıpta savaş cerrahisi dediğimiz bir alan var…Bu yaralıların çoğu da öyle geldi. Ses dalgası, ısı ve basınçla etkilenen yaralıların çoğuna ‘yüksek enerjili travma’ teşhisi koyduk. Yaşananlar hekimlik açısından özel bir durum” dedi.

Numune Hastanesi, ekim ayında Ankara Garı’ndaki 102 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıda 120, geçtiğimiz ay Merasim Sokak’taki saldırıda ise 80 hasta kabul etmişti.

Bu saldırıda da yaraların çoğunu tedavi eden hastanenin başhekimi Zengin, gelen üç hastayı kaybettiklerini belirterek, “Yaralılardan ikisini kabul sırasında, birini de ameliyat sırasında kaybettik” dedi.
<< Önceki Haber "Çoğu savaş cerrahisi..." Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER