Türkiye'de değil dünyada rezil olduk
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ekim 26 2015
Paylaş
X Post
Uluslararası Yargıçlar Birliği Başkanı Gerhard Reissner, savcılık yazısı üzerine 7 kanala sansür uygulanması karşısında şoke olduğunu söyledi.

"Nasıl böyle bir şey olabilir" diye soran Reissner, “Şok içerisindeyim. Demokratik bir ülkede kanalların savcı kararıyla kapatılıyor olması anlaşılır değil. Normal bir ülkede bunun için mahkeme kararı gerekir" dedi.
Bugün'den Metin Arslan'ın haberine göre, YARSAV 4. Olağan Genel Kurulu için Türkiye’ye gelen Uluslararası Yargıçlar Birliği (IAJ) Başkanı Gerhard Reissner, 17 Aralık sürecinin ardından zirveye ulaşan hukuksuz uygulamalar ve yargının içinde olduğu durumla ilgili BUGÜN’e konuştu. IAJ Başkanı Reissner, 1 Kasım seçimleri öncesi BUGÜN TV, Kanaltürk ve Samanyolu'nun da aralarında bulunduğu 7 kanalın Digiturk, Tivibu ve TÜRKSAT uydusu üzerinden yayınının engellenmesine tepki gösterdi.
MAHKEME KARARI ŞART
“Şok içerisindeyim. Nasıl böyle bir şey olabilir? Demokratik bir ülkede kanalların savcı kararıyla kapatılıyor olması anlaşılır değil. Normal bir ülkede bunun için mahkeme kararı gerekir. Böyle bir şey olmaz” diyen Reissner, televizyon kanallarının mahkemeye başvurması gerektiğini söyledi. Reissner, “Yargının da medya özgürlüğünü etkileyecek bu durumu derhal görüşüp karara bağlaması gerekir. Kanallar hakkındaki yasaklamanın mutlaka mahkeme kararına dayanması gerekir” dedi.
HEPSİNİ İNCELEDİK
"HSYK, hükümetin kontrolü altında. Hakim, savcı, gazeteci ve muhaliflere yönelik soruşturma ve tutuklamalarla ilgili ne düşünüyorsunuz" sorusuna Reissner, Anayasa, HSYK Kanunu, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Kurul'un çıkardığı kararnameleri incelediklerini kaydetti. Geçtiğimiz haziran ayında yayınlanan kararnameyle 2600 hakim ve savcının yerinin değiştirildiğini vurgulayan Reissner, Avrupa Komisyonu, Venedik Komisyonu, Avrupa Yargıçlar Birliği, Uluslararası Yargıçlar Birliği ile ABD İnsan Hakları Raporu ışığında konuştuğunu belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:
</
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Lavrov: ABD, İran operasyonuyla Hürmüz Boğazı üzerinden petrol akışını kontrol altına almak istiyor2.Sim kartı itirafı: Eski Tunceli valisinin korumasının ifadesi ortaya çıktı3.ABD'de silahlı saldırı: 8 çocuk öldürüldü4.Pencereden seyredilen yıkılış!5.Hareket bereket
6.Avrupa'nın en büyüğü Fenerbahçe: 'Türk finalinde' Galatasaray'ı devirdi7.Trump: ABD donanması ablukayı geçmeye çalışan İran gemisini vurdu8.Orta Asya ülkeleri ile rekora varan ticaret: Rusya’dan 50 milyar dolarlık ihracat9.Bakanlığın referansına rağmen AKP'li Metiner'e ABD vize vermedi: 'Türkiye'ye dönmez, iltica eder'10.Maçoğlu: Süleyman Soylu ‘Gülistan Doku dosyasına’ koruma kalkanı oluşturdu

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ













