Türkiye'den gittiler, Koronavirüs tespit edildi

Yunan yetkililerin Türkiye'den Yunanistan'a geçen bir grup sığınmacıda yeni tip Koronavirüs (Covid-19) tespit edildiğini ifade ettiği belirtildi.

SHABER3.COM

Midilli adasındaki Yunan makamları, Türkiye'den gelen sığınmacı gruptaki 38 kişiden 17'sinin yeni tip Koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığını duyurdu. Bu kişilerin Covid-19 belirtileri gösterdiği belirtildi.

Koronavirüs tespit edilen sığınmacılar iki hafta boyunca adadaki Kara Tepe kampında karantina altında tutulduktan sonra yeni bir teste tabi tutulacak.

Yunan makamları salgın döneminde adaya ulaşan tüm sığınmacıları önlem amacıyla karantinada tutuyor.

BEŞ ADADA KAMP VAR

Yunanistan'da şu an yaklaşık 120 bin sığınmacı ve mülteci bulunuyor. Avrupa'ya iltica etmek isteyen 25 bini aşkın sığınmacı, Ege'de Midilli dâhil beş Yunan adasında kurulan kamplarda yaşıyor.

DW Türkçe'nin haberine göre Atina artırılan sınır kontrolleri ve Koronavirüs salgınının etkisiyle son aylarda Türkiye'den Yunanistan'a ulaşan sığınmacı sayısında ciddi oranda azalma kaydedildiğini açıklamıştı. 

Bu yıl nisan ve temmuz ayları arasında Türkiye'den Yunanistan'a 850 sığınmacının ulaştığını açıklayan Yunan makamları, bu sayının 2019'un aynı döneminde 12 bin 363 olduğunu duyurmuştu.

<< Önceki Haber Türkiye'den gittiler, Koronavirüs tespit edildi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER