Türkiye'de insanlık suçu işleniyor farkında mısınız?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Kasım 10 2016
Kapatılan Bugün TV genel yayın yönetmeni Tarık Toros TR724.com internet sitesi için yazdığı yazında Türkiye'de yaşanan insanlık dramını yazdı
İKİ DAKİKA SUSALIM, MAZLUMLAR KONUŞUYOR [TARIK TOROS]
8 aydan uzun süredir Türk televizyonlarını izlemiyorum. Mühim bir şey olursa, internete düşüyor zaten, oradan bakıyorum. Ülkede gazetecilik bitince, yeni bir şey başladı; web üzerinden YouTube tabanlı TV yayını… Ruşen Çakır’ın Medyascope’u ile Birgün gazetesinin TV’si dikkat çekici. İş oraya gidiyor. Baskılar, serbest gazetecileri yeni mecralarda bir araya getirecek. Çünkü ülkede artık ABD seçimleri bile rahatça konuşulamıyor.
Amerika’da Trump kazandı. Yemin edip göreve başlamasına iki buçuk ay var. Seçim zaferi, “Hangi gruba ne kadar yarayacak?” üzerinden konuşuluyor. Hala öğrenemediysek, bir kez daha altını çizelim: Kurtuluşu veya çıkışı siyasette, seçim sonuçlarında arama dönemi biteli çok oldu. Bizim bugün bir numaralı problemimiz, işlenen insanlık suçları. 40 bini bulan tutuklu, yüz binleri aşan tasfiye, mala mülke el koyma, milyonlarca mağdur.
Bugünden başlayarak gerçek gündeme yani insan hakları ihlallerine yer vereceğim. Başlarken, isimleri bende mahfuz 5 örnek seçtim. Düşük cümleleri düzeltip, kısalttım, metinlerde başkaca oynama yok. Hadi başlayalım, gerçek gündem bu çünkü…
ENGELLİ ÇOCUKLARIMLA ORTADA KALDIK
“Uşak’ta oturuyorum. Ev hanımıyım. 20’li yaşlarda oğlum ve kızım var. İkisi de doğuştan bedensel ve zihinsel engelli. Yürüyemiyorlar, konuşamıyorlar, söylenenleri anlayamıyorlar. Sürekli ağızları açık ve bebek gibi önlüklü oluyorlar. Şimdiye kadar kocamın memur maaşıyla geçiniyorduk. Çocuklarımızın kişisel bakımını da eşimle birlikte yapıyorduk. Kimseye muhtaç olmadan yaşayıp gidiyorduk. Ta ki, devletimiz KHK ile kocamı devlet memurluğundan atana kadar. Ardından, karıncayı bile incitmeyen kocamı, hiçbir gerekçe göstermeden hapse attılar. Engelli çocuklarıma bakamaz hale geldim. Kadın olarak tek başıma ne yapabilirim.”
İŞKENCEDEN BAĞIRSAK AMELİYATI OLDU
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!8.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'9.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'10.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


