Türkiye'de işkence yargılanıyor! 'Turkey Tribunal' başladı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Eylül 20 2021
Belçika merkezli insan hakları kuruluşu Turkey Tribunal, Türkiye’deki yaygın ve belirgin insan hakları vakalarını ele alıp yetkilileri sorumlu tutmak ve cezalandırılmalarını sağlamak amacıyla bağımsız “Halk Mahkemesi”ni bugün hayata geçirdi.
Türkiye’deki insan hakları ihlalleriyle ilgili raporlar da hazırlayan Turkey Tribunal'in 5 gün sürecek duruşmaları İsviçre'nin Cenevre kentinde başladı.

Kurucuları arasında anayasa profesörü Johan Vande Lanotte’nin yanı sıra, Belçika Anayasa Mahkemesi eski hâkimlerinden Marc Baron Bossuyt, eski Belçika Birleşmiş Milletler elçisi Jan De Bock, Gent Üniversitesi rektörü Rik Van de Walle, Gent şehri hâkimlerinden Christine Mussche, Brüksel Free University rektörü Caroline Pauwels bulunmakta. Hakimlerden üçünün eski AİHM yargıcı olarak görev yapmış kişiler. Mahkeme heyeti, yargıçlar ve katiplerden oluşan kurul, program süresince her gün ortasında ve müzakere oturumlarından sonra akşam saatlerinde karar taslağı hazırlamak için çalışmaya devam edecek. Karar ise 24 Eylül Cuma günü verilecek ve kamuoyuna açıklanacak. Çıkacak karar ve bulgular Türkiye'deki işkence suçlularının Uluslararası Ceza Mahkemeleri'nde yargılanmasının da önünü açacak belge ve bilgi sağlaması açısından önem taşıyor.
Bugünkü duruşma, saat 10.00 itibariyle başladı. Öğleden önce Prof. Dr. Flückiger Yves, (Cenevre Üniversitesi rektörü), Prof. Em. Dr. Françoise Barones Tulkens, (Mahkeme Başkanı) konuşmalarıyla başlayan duruşmalar, Eric Sottas tarafından “Türkiye'de İşkence” raporunun sunumu ile devam etti. Bu arada işkenceye uğrayan Mehmet Alp öğretmen yaşadıklarını mahkeme heyetine anlattı. Program tüm gün devam edecek.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'8.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!9.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç10.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


