"Türkiye'de VAR" rezaleti kim için var?

Türkiye futbolunda sık sık tartışma konusu olan “VAR” sistemi, zaman zaman iyi işleyen bir mekanizma olsa da kimi zaman eleştiri konusu oluyor.

SHABER3.COM

Hakan Şükür, YouTube kanalında yaptığı değerlendirmede, Türkiye’deki “VAR” sistemi için “Rezalet” ifadesini kullanıyor.

Sistemin, Türk futbolundaki adalet sistemini nasil etkilediği sorusuna cevap arayan Şükür, “VAR” hakemleri medyadaki tartışmalardan ne kadar kaçabilirse ve kendilerini dinlerse ancak o zaman başarılı olabilir” diyor.

“Ama öyle hakemler görüyorum ki; mesela Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında bunlar çok açık görüldü” diyen Şükür, son dönemdeki kural hatalarında "VAR" sisteminin devreye girmemesini eleştirerek, “Bazı durumlarda atılan bir gole sebebiyet verebiliyor” ifadesini kullanıyor ve ekliyor:

“Yazık gencecik çocuklara. İngiltere ve Almanya’daki VAR sistemine baktığımda inanılmaz güzel sonuçlar görüyorum ama bize baktığımızda iki dudak arasına sıkışmış durumda kararlar.”

Bir maçtan örnek veren Şükür, asker olan ve sahada maç yöneten bir hakemin, şeref tribününde komutanları gördüğünde ve onların hangi takımı yönettiğini bilmesi hâlinde etki altında kalmama şansının olmadığının altını çizen Şükür, “Vesayetin hiçbir türlüsünü kabul etmemiz gerekirken bugün başka bir versiyon hayatımızda” yorumunu yapıyor.

VAR odasındaki hakemlerin adaletle karar vermek zorunda olduklarını söyleyen Şükür, “Bu adaletsizlik yapıldıkça işler düzelmez” görüşünü dile getiriyor.


<< Önceki Haber "Türkiye'de VAR" rezaleti kim için var? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER