Türkiye'deki adalet sisteminin geldiği son nokta

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Ağustos 20 2016
Zaman Avrupa Yazarı Mahmut Çebi Türkiye'deki adalet sisteminin geldiği son noktayı yazdı.
Türkiye'deki adalet sisteminin geldiği son nokta

Adalet hapse atıldı, huzur ülkede kol geziyor! 

Cennet ülkem olağanüstü hale teslim. Her yerden feryat ve figan sesleri yükseliyor. Baskın, tutuklama ve göz altıların haddi hesabı yok. Devletin zulmüne, iki ay önce bitirildiği söylenen PKK’nın terörü eşlik ediyor. Onlarca asker ve polisin yanı sıra sivil vatandaşlar can veriyor. Ocaklara ateş düşüren PKK’nın “Güneydoğu’ya kayyım atarsanız hemen öldürürüz” tehdidi ise işin tuzu biberi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ise keyfi yerinde. Sanki şaka yapar gibi ülkenin her yerinde huzurun hakim olduğunu söylüyor. Hatta şakayı eşek sakası boyutuna taşıyor. Ülkede huzurun daha da artması için 93 bin mahkumu serbest bırakacaklarını ilan ediyor ve tahliyeler başlıyor.

Sebep açıklanmasa da belli… Cennet Türkiye’m huzur içinde olduğu için, hapishaneler ağzına kadar dolu. Öyle dolu ki, yeni gelenlere kalacak yer yok. Bakan Bozdağ, yeni misafirlerine ev sahipliğinde kusur etmemek, onlara yer açmak için katilleri, mafyaları, kaçakçıları, hırsızları arsızları dışarıya salıyor. Onların yerine ev hanımlarını, öğretmenleri, profesörleri, akademisyen, avukat, savcı gibi insanları içeriye alıyor. Terör örgütleri, suç örgütleri, mafyalar es geçiliyor. Onların yerine terör örgütü ilan edilerek suçlu hale getirilen, cam bile kırmamış ağzı var dili yok masum insanları patır patır tutuklanıp hapse tıkılıyor, malına çökülüyor, serveti yağmalanıyor. Tam “eşeğini dövemeyen semerini dövermiş” deyimine uygun devlet tavrı.

Olay tam Nasrettin Hocalık. Hani Nasrettin hoca kışın bir köye gitmiş. Köpekler (Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin Hizmet mensuplarına saldırdığı gibi) ona saldırmış. Hoca yerden taş alıp onlara atmak istemiş. Ama taşları donduğu için alamamış. Bunun üzerine “Bu nasıl köy yahu, taşları bağlamış, köpekleri salmışlar.” demiş.

Mafya liderinin adalet polisliğine soyunduğu ülkemde durum böyle. “Yeni Türkiye”nin büyülenmiş insanları “ma

Bu haberler de ilginizi çekebilir