Avrupa Parlamentosu ve AİHM önünde tarihi eylem
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ağustos 31 2019
30 Ağustos Dünya Zorla Kaybedilen Mağdurlar Günü dolayısıyla Strasburg’daki Avrupa Konseyi önünde, kısa adı HRD olan İnsan Hakları Savunucuları (Human Rights Defenders) tarafından eylem yapıldı.
Birleşmiş Milletler (BM) 2011 yılından bu yana 30 Ağustos'u Uluslararası Zorla Kaybedilenler Günü olarak anıyor.
Human Rights Defenders İnsan Hakları Savunucuları Derneği öncülüğünde bir grup aktivist Fransa Strasbourg'ta Avrupa Parlamentosu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde #ZorlaKaybedilenlerNerede eylemi gerçekleştirdi.
KAÇIRILAN VE KAYIP OLANLAR FOTOĞRAFLARI
Dünya Zorla Kaybedilenleri Anma Günü için Almanya ve Fransa'nın çeşitli şehirlerinden gelen aktivistler, Türkiye'de kaçırılan, zorla kaybedilenlerin fotoğraflarını taşıdı.
Eylemde Türkiye'de ve dünyada kaçırılan insanların haklarının savunulması için çağrıda bulunuldu.

İngilizce ve Türkçe okunan basın açıklamasında uluslararası kamuoyu Türkiye'de olan hukuksuzlara karşı hassasiyet çağrsı yapıldı.
Etkinlik sonrası görüşleri sorulan HRD Genel Sekreteri Oğuzhan Albayrak dernek olarak Türkiye'de yaşanan kaçırılmaların, işkence iddialarının ve hukuksuzlukların takipçisi olduklarını söyledi.
Daha fazla kişinin ses vermesinin ve tepki göstermesinin önemine işaret çeken Albayrak dernek olarak mağdurlara her türlü desteği vereceklerini söyledi
Eylemde Cumartesi Anneleri de unutulmadı. 753 haftadır kayıplarının bulunması talebi ile İstanbul Beyoğlu'nda toplanan annelere destek verildi.

İşte “Zorla Kaybedilme Kurbanlarını Anma Uluslararası Günü” açıklamasının tam m
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'4.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'5.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor
6.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?7.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi8.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!9.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'10.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







