Türkiye'den Almanya'ya bu kapsamdaki gidişler arttı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Temmuz 25 2020
Son dönemde Türkiye'den Almanya'ya giden nitelikli iş gücünde artış yaşandığı belirtiliyor. Bu kapsamda Almanya'nın verdiği 'Mavi Kart' uygulamasından yararlananlar içinde Türkiye'den gelenlerin 4. sırada yer aldığı ifade edildi.
Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre nitelikli iş gücünü Avrupa Birliği'ne çekebilmek için oluşturulan Mavi Kart uygulamasından yararlanarak Türkiye'den Almanya’ya gelenlerin sayısı 2019'da bir önceki yıla göre artış gösterdi. Türkiye, Almanya’nın Mavi Kart verdiği insanların geldiği ülkeler listesinde dördüncü sırada yer aldı.
Almanya’nın Federal Göç ve Mülteciler Dairesi'nin (BAMF) Cuma günü açıkladığı verilerine göre, 2019'da Almanya’nın verdiği toplam 31 bin 220 Mavi Kart’ın bin 669’u Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verildi. 2018 yılında Türkiye'den Almanya'ya Mavi Kart ile gelenlerin sayısı bin 289 olarak kaydedilmişti.
Artış sadece Mavi Kart alan Türk vatandaşlarının sayısında kaydedilmedi. 2018 yılında Almanya’nın Mavi Kart verdiği Türk vatandaşlarının yüzde 27,5’i kadınken, bu rakam 2019'da yüzde 31'e yükseldi.
Mavi Kartların dörtte biri kadınlara verildi
Almanya’nın 2019 yılında verdiği Mavi Kart sayısı 2018 yılına göre yüzde 14,6’lık bir artış göstererek 27 bin 241'den 31 bin 220'ye yükseldi. 2019'da Mavi Kart ile Almanya'ya gelenlerin takribi dörtte birinin Hindistan vatandaşı olduğu belirtilirken Hindistan’ı sırasıyla Çin, Rusya, Türkiye ve İran takip etti.
Hindistan vatandaşlarına 2019'da 8 bin 993 Mavi Kart’ın verildiği kaydedilirken Hindistan'dan gelenlerin yüzde 18,8’inin kadın olduğu ifade edildi. Listede en yüksek kadın oranına sahip ülke yüzde 38 ile altıncı sırada yer alan Birleşik Krallık olurken 2019'da Mavi Kart alarak Almanya'ya gelen vatandaşları arasında kadın sayısının en düşük olduğu ülke ise yüzde 7,4 ile 10’uncu sıradaki Pakistan oldu. Raporda, 2019 yılında Almanya’dan Mavi Kart alanların yüzde 26,5'inin kadın olduğu aktarıldı.
Mavi Kart uygulaması, yüksek nitelikli üçüncü ülke vatandaşl
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor3.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var4.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'5.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti
6.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi7.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Bunaltıcı sıkıntılar10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...

Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenek...

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...


