En köklü giyim markası iflas etti
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Nisan 4 2016
Türkiye'nin en köklü hazır giyim markalarından Atalar Giyim, iflas erteleme talebi ile gittiği mahkemeden, ‘iflas’ kararı ile döndü.

Mahkeme, 7 ay önce dava açan şirket için iflas kararı verdi. Atalar Giyim için tasfiye süreci başlarken mağazaları da kapandı.
‘TOPARLARIZ' DİYE MAHKEMEYE GİTTİ
1912 yılında temeli atılan Atalar Giyim San. Ve Paz. A.Ş., yaşadığı mali sıkıntıyı aşamayınca, geçtiğimiz ağustos ayında mahkemenin yolunu tuttu. Şirketin talebi, iflas erteleme alarak, yoluna devam etmekti. Şirket, bu kararı alarak, faaliyetlerini daha etkin yürütebilmeyi amaçlıyordu.
YARGILAMA KISA SÜRDÜ
Dava başvuru dilekçesi ile birlikte iyileştirme planı da sunulan mahkeme, Atalar Giyim dosyasını kısa sürede karara bağladı. İflas erteleme dosyalarında, iflas kararı, genellikle 1-2 yıl içinde verilebiliyor.
SON DURUŞMADA KARAR ÇIKTI
İstanbul 7. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşması geçtiğimiz 30 Mart günü yapıldı. Mahkeme, anılan duruşmada şirketin iflasına karar verdi.
ŞİRKET TASFİYE EDİLECEK
Tasfiye işlemlerinin yürütülmesi için de dosya İstanbul 1. İflas Müdürlüğü'ne gönderildi. Oluşacak iflas idaresi, malların satışını yaparak alacakların ödenmesine sağlamaya çalışacak. Öte yandan, şirket avukatlarının kararı temyiz etme hakları da söz konusu.
MAĞAZALARI DA KAPANDI
Türkiye'nin en eski hazır giyim firmalarından Atalar Giyim'in temelleri 1912 yılında atıldı. Türkiye genelinde 35 mağazası bulunan Atalar'ın söz konusu mağazaların önemli bir bölümü İstanbul'da bulunuyordu. Edinilen bilgilere göre, anılan mağazalar da birer birer kapandı. Atalar Giyim'in şirket merkezine de ulaşılamadı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!2.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı3.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı4.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti5.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi
6.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor7.Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşkal'i benzediği için...8.50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak?9.İhraç edildikten sonra kemoterapi ilaçları ödenmeyen KHK’lı memur vefat etti10.Almanya'ya giren sığınmacı sayısında büyük düşüş! Tedbirlerin daha da artırılması tartışılıyor

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şü...


