''Türkiye'nin Jeolojik Miras Envanteri Projesi''

11 yıl önce Samanyolu Haber

''Türkiye'nin Jeolojik Miras Envanteri Projesi'' (Fotoğraflı)

SİVAS (A.A) - Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürü Mehmet Üzer, Hafik Gölü'nde çeşitli araştırmalar yapacaklarını söyledi.
     ''Türkiye'nin Jeolojik Miras Envanteri Projesi'' kapsamında Sivas Valisi Ali Kolat, MTA Genel Müdürü Mehmet Üzer ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. İlyas Dökmetaş, Hafik'e geldi.
     Kolat, proje kapsamında Hafik Gölü'nde buluştuklarını belirterek, Sivas'ın madeni, kanyonu, gölü ve tarihi dokusunun tanıtımı ve turizme kazandırılmasının jeoturizm açısından önemli olduğunu söyledi.
     Alan araştırmaları kapsamında Hafik yöresinde bulundukları belirten Üzer de Hafik Gölü'nün eriyebilen kayaçlardan oluştuğunu belirtti.
     Hafik Gölü'nün dünyada ender bulunan bir bölge olduğunu anlatan Üzer, ''Erimeyle yerin altında boşluklar ve çökmeler oluşuyor. Beslenme havzasıyla buralarda çeşitli büyüklükte gölcükler oluşuyor. Hafik Gölü de bunlardan bir tanesi. Burada çeşitli gözlemler yaptık. Gölde çeşitli araştırmalar yapacağız. Önümüzdeki süreçte de bunları bilimsel boyutuyla ortaya koyacağız. Sayın Valimizin dediği gibi bu gibi alanları jeopark olarak jeoturizmin hizmetine sunmaya çalışacağız'' diye konuştu.
     Üzer, Hafik Belediye Başkanı Zeki Aydın'a da teşekkür etti.
    
     Muhabir: Muzaffer Akyüz
     Yayıncı: Önder Felek