Türkiye'nin karıştığı gün Meclis'te bakın ne olmuş!

Türkiye’nin Çağlayan’daki rehine krizi, ülkeyi karanlığa gömen elektrik kesintisi ve Balyoz’daki beraat kararına odaklandığı, isyanın ve üzüntünün doruğa ulaştığı son dönemin en hareketli gününde AKP, Bilal Erdoğan’ın vakfına çalıştı. TÜRGEV’e üniversite açma yetkisi veren yasa, sabaha karşı TBMM’de yasalaştı.
Birgün Gazetesi'nin haberine göre, AKP iktidarı, Meclis’in kapanmasına 5 gün kala, gündemindeki yasaları “yangından mal kaçırırcasına” çıkarmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sabaha karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a örtülü ödenek olanağı getiren yasayı çıkaran iktidar, önceki günkü başdöndüren gündem trafiğini de fırsat bildi.
TBMM Genel Kurulu’nda; biri devlet, 2’si vakıf 3 üniversitenin kurulmasını öngören Yükseköğretim Teşkilatı Yasası’nda değişiklik içeren tasarı kabul edilerek yasalaştı. Yasa geçtiğinde saatler 05.20’yi gösteriyordu. Böylece önceki günden kalan onca kritik gündem maddesi arasında sabaha uyanan vatandaş, olan biteni anlayamadı.
Yasaya göre, İstanbul’da Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi adıyla bir üniversite kurulacak. Ayrıca TÜRGEV tarafından İbn Haldun ve 21. Yüzyıl Anadolu Vakfı tarafından da İstinye adlarıyla 2 yeni vakıf üniversitesi kurulacak. İbn Haldun Üniversitesi, eğitim, iletişim, insan ve toplum bilimleri, hukuk ve siyasal bilgiler fakülteleri ile sosyal bilimler ve eğitim bilimleri enstitülerinden oluşacak.
Tasarının görüşmelerinde, TÜRGEV’e yönelik düzenleme, CHP ve MHP’li vekillerin tepkisini çekti.
‘Sabaha kadar tutulduk!’
Sabaha kadar süren Genel Kurul mesaisinde bulunan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, isyanını anlattı. CHP’li Özkoç, şöyle konuştu:
“Türkiye’nin gündemi önceki gece şu olmalıydı; bir savcı rehin alındı ve çok başarısız bir operasyonla rehin alanlar da alınan da hayatlarını kaybettiler. Çok acı birşey. Cumhurbaşkanı da Başbak
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK

Maçoğlu: Süleyman Soylu ‘Gülistan Doku dosyasına’ ...

Türkiye'nin 25 yıllık dev şirketi iflas etti: Tasf...

Çocuk nüfus oranı tarihin en düşük seviyesinde; yü...

Maraş katliamında vefat eden 11 yaşındaki Yusuf'a ...

Madencilerin Ankara yürüyüşüne polis saldırdı: Sen...







