Türkiye'nin konuştuğu çocuk bulundu

ESKİŞEHİR'in Mahmudiye İlçesinde bir işyeri önüne asılı olan Türk Bayrağı'nı defalarca öperken güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüleri sosyal medyada ilgi odağı olan çocuğun 8 yaşındaki Beren Nafi Alsan, yanındaki kızın da ikizi Ceren Nur olduğu belirlendi. Beren Nafi Alsan o anla ilgili olarak "Bayrağı gördüm ve içimden geldiği için bir sürü öptüm. Türk Bayrağı sevgisini hem evde hem okulda öğrendim" dedi.

Türkiye'nin konuştuğu çocuk bulundu

Mahmudiye Atatürk İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Beren Nafi Alsan, Işıklar Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde dün sabah saatlerinde yolda yürürken yanında bulunan ikizi Ceren Nur Alsan'ın yüzüyle dokunduğu bir işyeri önüne Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle asılan Türk Bayrağı'nı elleriyle tutup ard arda 6-7 kez öptü. Beren Nafi'nin bayrağı öpme anı Mustafa Arslan'a ait işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Mustafa Arslan'ın sosyal medyada yayınladığı görüntüler yoğun ilgi gördü.



Mahmudiye Belediye Başkanı CHP'li İshak Gündoğan da bugün ailesiyle birlikte belediyeye davet ettiği Beren Nafi Alsan'a Türk Bayrağı ile çeşitli hediyeler verdi. Başkan Gündoğan,"Beren yavrumuzun bu davranışı gurur vericidir. Birileri Türkiye'de yaşarken, Türkiye'nin ekmeğini suyunu içerken, Türk Bayrağı'ndan rahatsız olurken, Türk Bayrağı'nı göklerken aşağıya indiriyorlar, yakıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin TC'sinden rahatsız olanlar var. Buna rağmen gördüğünüz gibi 3'üncü sınıfa giden 8 yaşındaki çocuğumuzun gurur verici bir örnek davranışı dilerim bunlara örnek olur. Çünkü Türkiye, ülkemiz zor günler yaşarken birleştirici bayrağımızın altında, Türkiye Cumhuriyeti altında çocuğumuz bu yaşta bizlere örnek oldu. Bu yüzden kendisini kutluyorum" dedi.

Beren Nafi Alsan da "Bayrağı içimden geldiği için öptüm. 23 Nisan törenleri için okuldan çıktık, ikizimle bir şeyler almaya gidiyorduk. O zaman bayrağı gördüm ve içimden geldiği için bir sürü öptüm. Türk Bayrağı sevgisini hem evde hem okulda öğrendim. Televizyonda kendimi görünce çok şaşırdım ve heyecanlandım. Büyünce mimar olmak istiyorum" diye konuştu.

Türk Bayrağı'nı defalarca öptü | Samanyolu Haber


Beren Nafi Alsan'ın ikizi Ceren Nur Alsan da "Bayrak benim yüzüme çarptı. Beren de düzeltip öptü. Ben de büyünce doktor olmak istiyorum" dedi.

Evli 3 çocuk annesi Şermin Alsan, oğlunun Türk Bayrağı'nı öpmesinin kendilerini çok duygulandırdığını söyledi. Anne Alsan, "Çocukları sabah 23 Nisan kutlamaları için okula gönderdik. Birer lira para vermiştik. Marketten bir şeyler alalım, bayram yerinde yeriz demişler. Bu amaçla okuldan çıkıyorlar. Markete gidecekler. O arada da Türk Bayrağı'na içinden geldiği gibi davranmış. Sonra tekrar okula gidiyorlar. Bu olay sabah saat sekiz buçukta oluyor. Bize öğretmeni telefon etti, biz de ondan öğrendik. Oğlumuzun yaptığı hareket tabi ki hoşumuza gitti ve bizi çok duygulandırdı. Dünden beri eşimin telefonları susmadı. Söyleyebilecek fazla söz bulamıyorum. Aslında ikinci sınıfa gitmeleri gerekiyordu ama bir yıl erken başladıkları için ikisi de üçüncü sınıfta okuyor" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'nda çalışan baba Raşit Alsan da, "Çok duygulandık. Türkiye'den çok olumlu tepkiler aldık. Türkiye'mizde bayrakları yere atanlar, yakınlara niyazen oğlumun bayrağı öpmesi beni çok gururlandırdı. Allah herkese inşallah böyle bir evlat nasip eder" dedi.

DHA
<< Önceki Haber Türkiye'nin konuştuğu çocuk bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER