"Türkiye'nin terör problemi var"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye'de terör, ekonomi ve eğitim problemi var. İnşallah eğitimde bizden beklenenleri gerçekleştireceğiz. Çünkü biz inanıyoruz ki, terörü yenmek eğitimle mümkündür. Biz inanıyoruz ki yoksulluğu yenmek eğitimle mümkündür" dedi.



Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ramazan Bayramı'nın 3'üncü gününde karayolu ile Ankara'dan memleketi Sivas'a geldi. Bakan Yılmaz burada, belediye tarafından tarihi Sivas Kalesi'nde bulunan çay bahçesinde düzenlen bayramlaşma programına katıldı. Programa Bakan Yılmaz'ın yanı sıra Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Mehmet Habip Soluk, Belediye Başkanı Sami Aydın ve bazı il protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Bakan Yılmaz birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak bayramda yoksulların ve gariplerin unutulmaması gerektiğini söyledi.

"TERÖR, EKONOMİ VE EĞİTİM PROBLEMİ VAR"

Türkiye'nin sorunlarından bahseden Yılmaz, şunları söyledi: 

"Türkiye'nin birçok problemi var. Bu problemleri çözeriz ve aşarız. Çözemeyeceğimiz, aşamayacağımız hiçbir problem yok. Nedir Türkiye'nin önündeki problem? Terör, ekonomi ve eğitim problemi var. Terör probleminde nasıl bir mücadele veriliyor gördünüz. Şehitlerimiz oluyor, gazilerimiz oluyor. Ama dış güçlerin maşası olan bir terör örgütü olduğu sürece, 'Türkiye'de ezan dinmez, bayrak inmez, şehitler ölmez, vatan bölünmez' diyenler olduğu sürece bu mücadele ilelebet devam edecektir. Ama şunu biliyoruz ki bu mücadelenin kazananı hak yolda, doğru yolda olandır. Hak yolda doğru yolda olan da bu aziz millettir. Bu millet 80 milyonunu ayrı tutmaksızın bir arada tutuyor, hizmet götürüyor. Sadece 80 milyona da değil Suriye'de, Irak'ta, Balkanlarda, Kafkaslarda, dünyanın dört bir tarafında başı sıkışan Türkiye'ye gelir. Ne zamanki başları sıkışsa, derde düşseler o zaman Türkiye onlara ev açıyor, kapı açıyor, gönüllerini açıyor, ekmeğini paylaşıyor. Biz birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece bu terör belasını yeneriz ondan hiç şüpheniz olmasın" dedi.

"TÜRKİYE BÖLGENİN YÜKSELEN YILDIZI OLACAK"

İstikrar sürdüğü sürece Türkiye'nin büyüyeceğini belirten Bakan Yılmaz şöyle devam etti:

"Diğer problemimiz de ekonomik problem. Ama şunu söyleyeyim; Türkiye son çeyrekte 4.8 büyüdü, 26 çeyrek üst üste büyüyen dünyadaki ender ülkelerden birisi. Dünyada en fazla büyüyen, gelişmekte olan ülkeler arasında 5'inci sıradayız. Her şeye rağmen, bu sıkışıklığa rağmen, çevremizdeki ateş çemberine, savaşlara rağmen Türkiye'nin ilk çeyreğinde yüzde 4.8 büyümüş olması Türkiye'deki güven ve istikrarın değerini göstermektedir. Bu güven ve istikrar sürdüğü sürece Türkiye büyüyecektir. Büyüme ne demektir, üretim demektir, üretmek istihdam demektir. Bizde istiyoruz ki insanımıza daha çok hizmet verelim. Bu büyümede gösteriyor ki Türkiye'nin inşallah bu bölgenin ekonomik alanda da yükselen yıldızı olacaktır."

"TERÖRÜ YENMEK EĞİTİMLE MÜMKÜNDÜR"

Eğitim alanında yapılan yatırımlardan da bahseden Bakan Yılmaz şöyle konuştu:

"Eğitimde gerçekten bu dönemde çok büyük hizmetler yapıldı. Eğer bu yapmış olduğumuz hizmetlerin bir tanesini başka birisi yapmış olsaydı, 'Geçen dönemde çok büyük hizmetler yapıldı' denirdi. Biz çok büyük hizmetler yapmış olmamıza rağmen yinede hala yapılması gerekenler var. Ve eğitimden her zaman daha çok şey bekleniyor. İnşallah hep beraber bizden beklenenleri eğitimde de gerçekleştireceğiz. Çünkü biz inanıyoruz ki, terörü yenmek eğitimle mümkündür. Biz inanıyoruz ki yoksulluğu yenmek eğitimle mümkündür. İnşallah Türkiye'nin eğitimini aldığımız noktadan çok iyi bir noktaya getirdik. Bundan sonra da bizden sonraki geleceklere bayrağı en üst seviyede teslim edeceğiz." 

Bakan Yılmaz ve beraberindeki protokol üyeleri konuşmaların ardından vatandaşlar ile bayramlaştı.

DHA
<< Önceki Haber "Türkiye'nin terör problemi var" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER