'Türkiye'ye açılan yaralar sarılmalı'

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir Türkiye'de gerçekleştirilen genel seçim sonrası siyasetçilerin sağduyulu davranarak açılan yaraların sarılması gerektiğini söyledi.

'Türkiye'ye açılan yaralar sarılmalı'

1 Kasım seçim arifesinde yaşananlara vurgu yapan Özdemir, "Batı standartlarına uygun bir seçim olmadığı ortada." dedi. Özdemi, buna rağmen yüzde 50 oranında oy alan AK Parti'yi yeninden elde ettiği çoğunluktan dolayı kutladı. "Seçim kampanyası bitti. Bence herkes artık kendisine düşen görevi yerine getirmeli. Artık açılan yaraların sarılması ön plana çıkmalı." diyen Özdemir, AK Parti'ye oy vermeyen yüzde 50'lik kesimin de parti ve cumhurbaşkanı tarafından kucaklanması gerektiğini belirtti. Özdemir, AK Parti'nin seçim kampanyasında kullandığı ötekileştirme söylemeine devam etmesi durumunda Türkiye'yi felakete iteceği uyarısını yaptı.

HDP'nin barajı geçmesini başarı olarak nitelendiren Özdemir, terör örgütü PKK'ya da seslenerek silahları artık tamamen bırakmaları çağrısında bulundu.

ERDOĞAN'IN SEÇİM BAŞARISINDAN ÖTÜRÜ MERKEL'İ KUTLADI

Cem Özdemir, seçimin hemen öncesinde Türkiye'yi ziyaret eden Alman Başbakan Angela Merkel'i de 1 Kasım seçimleri dolayısıyla kutladı. Özdemir, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda açıktan karşı çıkan hükümet başkanının Merkel olduğunu hatırlattı. Özdemir ayrıca 'Erdoğan'a en yakın siyasetçi' olarak nitelendirdiği Merkel'in Türk vatandaşlarına vize muafiyeti tanınmasına da karşı çıktığını hatırlattı.
<< Önceki Haber 'Türkiye'ye açılan yaralar sarılmalı' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER