Türkmen ve Yılmaz’dan haber alınmayalı 200 günü geçti

‘Siyah Transporter’larla kaçırılan Gökhan Türkmen ve Mustafa Yılmaz’dan 200’ün günden fazla haber alınamıyor.

200 gündür kayıplar

İki isimle benzer zamanlarda kaçırılan Yasin Ugan, Özgür Kaya, Erkan Irmak ve Salim Zeybek geçtiğimiz günlerde Ankara Emniyet’i Tem Şube’de ortaya çıkmıştı.

Türkmen ve Yılmaz’ın bulunamamasını gündeme getiren HDP’li vekil ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu Meclis’te yaptığı açıklamada iki ismin bulunamama sebebini anlattı:

“Kaçırılan 6 kişiden 4’ü bulundu ama Gökhan Türkmen -Mustafa Yılmaz yok. Bir bilgi geldi! 6 kişiden 4’ü için uluslararası başvuru yapılmıştı ancak bu 2 kişinin başvuruları geçikti. Uluslararası kuruluşların sordurttuğu kişiler ortaya çıkıyor, diğerleri ortaya çıkmıyor ilginç değil mi?” diye konuştu.


Meclis’ta yaptığı açıklamada Gergerlioğlu ayrıca “Yasin Ugan, Özgür Kaya, Erkan Irmak ve Salim Zeybek’i 6 aylık kaçırılma döneminden sonra Savcı 12 gün gözaltında avukatlarıyla da görüştürmedi. Savcı CMK avukatı da istemedi. Ancak hiç bilinmeyen tanınmayan avukatlar geldi ifadeye. Birileri bu avukatları bir yerlerden bulmuştu!” ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu şöyle devam etti: “Ankarada bir kaçırılma olayı daha oldu! Üzerinden 1ay geçti 6 Ağustos’ta Yusuf Bilge Tunç Ankara Gimat’ta kaçırıldı. Arabasını bulduk. Herhangi bir olay yeri incelemesi yapılmamıştı. Ailesiyle de görüştük! Hepsi 2 gözü 2 çeşme çocukları babam nerede deyip duruyorlar!”
<< Önceki Haber Türkmen ve Yılmaz’dan haber alınmayalı 200 günü geçti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER