Türkmenistan, Afganistan'a elektrik ihracatını 4 kat artıracak


Türkmenistan ile Afganistan elektrik ihracatı konusunda yeni bir anlaşmaya imza attı. Yeni anlaşma kapsamında, Türkmenistan 2018-2027 yıllar aralığında Afganistan'a ihraç ettiği elektrik miktarını 4 kat artıracak.

Söz konusu anlaşma, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile Afganistan Cumhurbaşkanı'nın BDT Özel Temsilcisi Muhammed Şaker Kargar'ın hazır bulunduğu törende imzalandı. Türkmenistan Enerji Bakanlığı ile Afganistan Enerji ve Su Kaynakları Bakanlığı arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde 2018-2027 yıllar aralığında elektrik ihracatının artırılması hedefleniyor.

Türkmen yönetimi, Afganistan'a elektrik ihracatını artırmak amacıyla 500 kilovatt gücünde yüksek gerimli hat çekiyor. Bu kapsamlı proje sonucunda Türkmen elektriğinin Afganistan üzerinden Pakistan ve Tacikistan'a da ihraç edilmesi hedefleniyor.

Türkmenistan, Afganistan'a düşük fiyattan elektrik satışı dışında çeşitli vesilelerle insani yardımda bulunuyor. Bunun yanı sıra Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan doğalgaz boru hattı projesi üzerinde çalışmalar devam ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber Türkmenistan, Afganistan'a elektrik ihracatını 4 kat... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER