Türkmenistan'da Çin'e olimpiyat vizesi çıktı


Türkmenistan'da düzenlenen 34. Asya Olimpiyat Konseyi (OCA) Genel Kurulu'nda 2022 yılında yapılacak Asya Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapma hakkı Çin'in Hangzhou kentine verildi.

19. Asya Olimpiyatları Çin'in Zhejiang eyaletinin başkenti Hangzhou kentinde yapılacak. Ayrıca, aynı yılda Çin'in başkenti Pekin'de ise 2022 Kış Olimpiyat Oyunları düzenlenecek. Çin 3'ncü defa Asya Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak. Daha önce Asya Oyunları 1990 yılında Pekin'de ve 2010 yılında Guangzou kentinde yapılmıştı.

2014 yılında Asya Olimpiyatları Güney Kore'nin Incheon kentinde yapılırken, 2018 yılında ise Endonezya'nın başkenti Cakarta'da yapılacak. Asya Olimpiyat Oyunları spor programı kapsamında yapılıyor. Törende konuşan Asya Olimpiyat Konseyi Başkanı Şeyh Ahmad Al Fahad Al Sabah, Çin'in Hangzhou kentinin tek aday olduğunu bildiklerini, ama buna rağmen önemli bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapacaklarına inandığını kaydetti.

Törende hazır bulunan Hangzhou Belediye Başkanı Zhong Hongming Asya Oyunları'na ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını kaydederek, sözkonusu organizasyonun şehrin kalkınmasında önemli bir rol üsleneceğini belirtti. Çin'li yetkili, Asya Oimpiyatları'nın en üst düzeyde yapılması için çaba göstereceklerini ifade etti.

Asya Olimpiyat Konseyi Genel Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan OCA Başkanı Şeyh Al Sabah, Çin'de aynı yılda 2 büyük spor organizasyonun düzenleneceğini kaydederek, "Çin büyük bir pazar. Pekin yönetiminin bu organizasyonların üstesinden kalkabileceğine inanıyorum. Pekin'de yapılacak Kış Olimpiyat Oyunları ile bizim Hangzhou kentinde yapılacak Asya Olimpiyatları'mız ülkenin önemli spor etkinlikleri olacak. Her iki etkinliğin önemli avantajlar sağlayacağına inanıyorum." diye konuştu.

Bu arada OCA 34. Genel Kurul toplantısı sona erdi. Aşkabat'ta düzenlenen OCA Genel Kurulu'nda bir sonraki 35. Genel Kurul Toplantısı'nın Kamboçya'da yapılacağı duyuruldu. Kamboçya hükümetinin Asya Olimpiyat Konseyi'ne gönderdiği mektup dolayısıyla bu etkinliğin önümüzdeki yıl bu ülkede yapılması kararlaştırıldı.
olimpiyat-vizesi-cikti-1890417.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Türkmenistan'da Çin'e olimpiyat vizesi çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER