Hâkime kayyımı böyle tarif etti

Yarına Bakış yazarı Mümtaz’er Türköne, kayyım atanan Zaman gazetesinde yayımlanan bir köşe yazısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle hâkim karşısına çıkarıldı.

Hâkime kayyımı böyle tarif etti

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne 14 sayfalık yazılı savunma veren Türköne, dava konusu yazının içeriğine dikkat çekti. Koza İpek’e kayyım atanmasının mülkiyet hakkı ve yargı bağımsızlığı başta olmak üzere Anayasa ve evrensel hukuk ilkelerine aykırı olduğunu vurgulayan Türköne, kanunsuz bir karar olduğu için bunun ancak dikta yönetiminin keyfiliği ile açıklanabileceğini yazdığını belirtti. Yürütme erkinin yargıya skandal niteliğinde müdahalede bulunduğunu, bu açıdan kayyım kararını siyasî bir karar olarak eleştirdiğini anlattı.

Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması ve yargılamasının doğrudan siyasî bir kutuplaşma eksenine dönüştüğüne de işaret eden Türköne, kendisinin, hukuk fakültesinde dersler verdiğini, yazdığı kitap ve köşe yazılarında hukukun her kişinin ve kurumun üstünde yer alması gerektiğini savunduğunu dile getirdi.

Yarına Bakış

<< Önceki Haber Hâkime kayyımı böyle tarif etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER