TÜRKSAT’ta terör propagandası

Mahkeme kararı olmadan sözde terör propagandası yaptığı iddiasıyla Can Erzincan’ı uydudan indirme kararı alan Türksat, platformdaki kanallarda açıkça yapılan terör içerikli programlara sessiz kalıyor

Dilin kemiği yok! Kanal a'da terör propagandası

İktidara yakın Kanal A Televizyonu’nda yayınlanan ‘Sınır İhlali’ programında skandal ifadeler kullanıldı. Katılımcılardan Hasan Açıkalın, canlı yayında terör örgütü IŞİD ve El Kaide’nin eylemlerini savundu.

İktidara yakınlığıyla bilinen Kanal A Televizyonu’nda canlı yayında El Kaide ve IŞİD övgüsü yapıldı. ‘Sınır İhlali’ programında konuşan Hasan Açıkalın isimli konuk, bir IŞİD mensubunun 50 kişiyi öldürdüğü Orlando katliamı ile ilgili soruyu, “Bir halk saldırıya uğruyorsa bunun karşılığını her yerde verme hakkı vardır” şeklinde cevapladı. El Kaide mensuplarının gerçekleştirdiği ve 3 bine yakın kişinin öldüğü 11 Eylül saldırılarını da öven Açıkalın, “Müslümanlar artık karşılık verebildiklerini gösterdiler.” diye konuştu. El Kaide mensubu 2 kardeşin düzenlediği Charlie Hebdo saldırısını da onaylayan Açıkalın, “Bir sonuçtur bu. Başka türden anlamıyorlar.. İslam’da sivil ayrımı yoktur.” açıklamasında bulundu.

Terör saldırıları Müslümanların lehineymiş!

Kanal A Televizyonu’nda 18 Haziran 2016 tarihinde yayınlanan Sınır İhlali isimli programa sunucu Mehmet Toprak ile Bayram Zilan, Hacı Yakışıklı ve Hasan Açıkalın katıldı. Sunucunun Orlando katliamı sorusunu cevaplayan Açıkalın, dinleyenlerin kanını donduran ifadeler kullandı. 11 Eylül, Orlando ve Charlie Hebdo katliamlarını öven Açıkalın, İslam’da sivil ayrımının olmadığını savundu. Bütün dünyanın nefretini toplayan katliamları öven Açıkalın, “Başka türden anlamıyorlar.” savunmasında bulundu.

Canlı yayında El Kaide ve IŞİD propogandası yapılan programda özetle şu diyaloglar yaşandı:

HASAN AÇIKALIN: Bir halk saldırıya uğruyorsa bunun karşılığını her yerde verme hakkı vardır.

MEHMET TOPRAK: Ama gidip bir kulüpte 50 kişiyi öldürmekle mi yapacak bu hakkını?

H.A.: Valla bunun takdirini orda ölen insanlar yapar, ben değil ..

Ben bu saldırıların da Müslümanların lehine olduğunu düşünüyorum.

M.T.: Hangi saldırılar mesela?

H.A.: 11 Eylül, böyle bir saldırıdır..

Müslümanlar artık karşılık verebildiklerini gösterdiler. 11 Eylül çok önemli bir şeydir.. Müslümanlar artık bedel ödetiyor düşmanlarına. Danimarka’da karikatürler yayınlandı, başka İskandinav ülkelerinde karikatürler yayınlandı. Fransa’da karikatürler yayınlandı. Peygamber efendimizle ilgili çok ağır, hakaret, küfür dolu karikatürler yayınlandı. Bütün İslam dünyası ayağa kalktı. ‘Bakın bu kutsalımızdır, saygısızlıktır, yapmayın’ dendi. Batı ne dedi? ‘Düşünce özgürlüğüdür, karışamayız.’ Dediler ki ‘siz Müslümanlar biraz daha medenileşin, Peygamberinizle biz böyle hakaretlerde bulunuruz, siz bunu yutmak durumundasınız’ dediler.”

Charlie Hebdo’ya bedel ödettiler!

“Sonra iki tanesi gitti.. bedel ödettiler.. ondan sonra bunu yapmıyorlar. Charlie Hebdo genel yayın yönetmeni açıklama yaptı o süreçten sonra, ‘biz bundan sonra Muhammet’le ilgili karikatür çizmeyeceğiz’ dedi. Bakın bir sonuçtur bu. Başka türden anlamıyorlar.. Bu teknik bir mesele ama sadece şu kadarını söyleyeyim.. bu meseleyi burada konuşamayız ama şunu söyleyeyim, saldırı cihadı ile savunma cihadının fıkhi durumu farklıdır. Bir beldeyi fethederken uyacağımız kurallarla savunma altındayken uyacağımız kurallar birbirinden farklılık gösterirler. Bakın İslam’da sivil ayrımı yoktur. Masum vardır, muharip vardır, gayrı muharip vardır. Bu insanların masum, muharip, gayrı muharip olup olmadıkları, bunlar teknik meselelerdir..”

Övülen eylemlerde binlerce masum öldü

11 Eylül Saldırıları

El Kaide mensubu teröristler, kaçırdıkları uçaklarla 11 Eylül 2001 tarihinde ABD New York’ta bulunan Dünya Ticaret Merkezi’nin iki gökdelenine ve Pentagon binasına saldırı düzenledi. Gökdelenlerin yıkıldığı saldırılarda 19 hava korsanı dahil 2 bin 996 kişi hayatını kaybetti. Saldırıdan sonra ABD askerleri Afganistan ve Irak’a girdi.

Charlie Hebdo saldırısı

7 Ocak 2015 tarihinde, Said ve Cherif Kouachi’nin Fransızca yayın yapan hiciv dergisi Charlie Hebdo’nun Paris’teki ofisine yaptığı saldırıda 11 kişi öldü,
11 kişi yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren kişilerin, kendilerini El kaide nin Yemen koluna ait olarak tanımladığı belirtildi.

Orlando katliamı

ABD’nin Orlando kentinde eşcinsellerin gittiği gece kulübünde 12 Haziran 2016’da meydana gelen silahlı saldırıda saldırgan dahil 50 kişi öldü, 53 kişi yaralandı. Bu olay da 11 Eylül saldırılarının ardından ABD tarihindeki en fazla can kaybının yaşandığı saldırı oldu. Saldırının 29 yaşındaki Afganistan kökenli Müslüman Amerikalı Omar Mateen tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi.

Brüksel’de 34 ölü

Brüksel Havalimanı ve metroda 22 Mart 2016’da art arda yaşanan 3 patlama neticesinde 34 kişi hayatını kaybetti, 55 kişi yaralandı.

Paris’te 130 ölü

Fransa’nın başkenti Paris’te 13 Kasım 2015’te konser salonu, stadyum, restoran ve barlara yönelik koordineli şekilde düzenlenen terör saldırılarında 130 kişi hayatını kaybetti. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, saldırıları IŞİD’in düzenlediğini açıkladı.

IŞİD’in Türkiye’deki eylemleri

20 Mart 2014 – Niğde’de IŞİD’liler ile çatışma: 3 şehit
6 Ocak 2015 – Sultanahmet’te saldırı: 1 şehit
20 Temmuz 2015 – Suruç’ta katliam: 34 ölü
10 Ekim 2015 – Ankara Tren Garı saldırısı: 103 ölü
12 Ocak 2016 – Sultanahmet’te turistlere saldırı: 11 ölü

<< Önceki Haber TÜRKSAT’ta terör propagandası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER