TÜSİAD Başbakan'dan ne istedi?

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmelerinde terör ortamı ve siyasi gerilimden kaynaklanan huzursuzluklardan duydukları endişeyi dile getirdi.

TÜSİAD Başbakan'dan ne istedi?

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran- Symes başkanlığındaki TÜSİAD Yönetim Kurulu Heyeti, Başbakan Binali Yıldırım ile Dolmabahçe’de bir araya geldi.

Görüşmede iş dünyası 65. Hükümet’ten beklentilerini dile getirdi. Heyet, terörle mücadele süreci, iş ve yatırım ortamının öngörülebilirliği, rekabet, kalkınma kanunları ve AB üyelik süreci ile ilgili görüşlerini ifade etti.

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran Symes görüşme sonrası bir açıklama yaptı.

Öncelikli gündemin Türkiye’deki terör ortamı ve güvenlik sorunu olduğunu ifade eden Symes, bölgedeki halkın güvenliği ve ülkedeki tüm vatandaşların güvenliği için taleplerini dile getirdiklerini söyledi.

İş ve yatırım ortamı öngörülebilir olmalı

Hukuk güvenliği, yargıya güven, laiklik ile ilgili son dönemdeki tartışmalar ve yeni anayasa sürecini konuştuklarını da söyleyen Symes; “ Siyasi gerginlikler konusunda başbakanımıza açıkçası bu ortamın sağlıklı olmadığını ifade ettik. Bu ortamın hızla giderilmesi için girişimleri konusunda bilgi aldık.” dedi.

Yeni anayasa süreciyle ilgili görüşlerini dile getirdiklerini ifade eden Symes, diyalog içinde olmanın önemini vurguladıklarını ifade etti. Symes; “önümüzdeki döneme ilişkin de açıkcası daha öngörülebilir bir iş dünyasının ortam beklentisi konusunda kendisiyle oldukça kapsamlı fikir alışverişi yaptık.” ifadesini kullandı.

<< Önceki Haber TÜSİAD Başbakan'dan ne istedi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER