TÜSİAD Başkanı Symes: Güneydoğu'daki acı 78 milyonun acısıdır


Türk Sanayici ve İşadamları Derneği(TÜSİAD) ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) işbirliğinde düzenlenen 'Büyüyen KOBİ'ler' konulu programda konuşan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, Güneydoğu'da yaşananlara dikkat çekti. "Güneydoğu'daki acı 78 milyonun acısıdır." diyen Symes, yaşanan çatışma ve sokağa çıkma yasaklarının ortak akılla çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Komşu ülkelerde yaşanan karışıklığın yanı sıra Türkiye'de yaşanan terör olaylarına da değinen TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, "Suriyeli misafirlerin kentin şu anda şehir nüfusunun yaklaşık yüzde yirmisini oluşturduğunu öğrendik. Bunların hepsinin bölgeye olumsuz etkileri oluyor. Evlerini terk eden komşularımızın yanı sıra kendi ülkemizde de aynı şeyler yaşanıyor. Ülkemizin bir bölümünde evlerini terk eden insanlarımız var. Her gün terör yüzünden Güneydoğu bölgesinden ölüm haberleri geliyor." dedi.

Türkiye'de yaşanan bu trajedinin ve tarifsiz acının 78 milyonun sorunu olduğuna işaret eden Symes, şunları söyledi: "Ülkemizin bir bölümünde insanlar evlerini terk ediyor. Yani bunu bir bölgenin sorunu olarak düşünemeyiz. Onlar evlerini terk ederken bizler kendi şehirlerimizde, kendi evlerimizde huzur içinde olamayız. Güneydoğu'da devam eden terör hepimizin içini acıtıyor. Gece 03.00'a kadar uyuyamadım. Kanallarda dolaştım. Çünkü kaldırılan ve bugün üstüne gelen yeni cenazeler var. Gerçekten çok tarif edilecek acılar değil. Her gün haberler geliyor ve haftalara yayılan sokağa çıkma yasakları hakikaten hayatı ciddi manada sekteye uğratıyor. Tabii ki terörün önlenmesi, kamu düzeninin sağlanması olmazsa olmaz. Fakat asayiş ve güvenlik önlemlerinin yanı sıra birliğimiz ve bütünlüğümüzü sağlayacak önlemler de süratle hayata geçirilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

'BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ ORTAK AKILLA SAĞLAMALIYIZ'

Türkiye coğrafyasını sarmış olan olumsuzluklar karşısında birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğine vurgu yapan Cansen Başaran Symes, "Kutuplaşmayı reddedip birbirimizi ön yargısız dinleyelim. Barışı baki kılmak için etraflıca konuşalım, tartışalım, problemlerimizi konuşarak halledelim." dedi.
"Bu kaos ortamının üstesinden ancak bu şekilde gelebileceğimize inanıyorum." diyen Symes, "Terörün bizi Türkiye'nin potansiyelini arttıracak reformlardan uzaklaştırmasına kesinlikle izin vermemeliyiz. Kürt sorununda da terörizme karşı çıkarak siyasi ve demokratik bir çerçeve içinde yol almayı başarmak zorundayız. Bugün Türkiye'nin gündemini terör ve siyaset gerginliğine teslim edemeyiz. Bir yandan siyasi istikrarı, huzuru ve birlikteliği sağlayabilmeliyiz, diğer yandan Türkiye'nin son derece inandığımız orta uzun vadedeki pozitif ayrıştıracak hedeflerini ele alıp reform alanlarına kesintisiz olarak odaklanabilmeliyiz." ifadelerini kullandı.

KADOOĞLU: TÜRKONFED, TÜRK İŞ DÜNYASI İLE AVRUPA ARASINDA ÖNEMLİ BİR KÖPRÜ GÖREVİNDEDİR

TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu da yaptığı konuşmada, "TÜRKONFED olarak gücümüzü KOBİ'lerden alıyoruz. Bu güne kadar KOBİ'ler ile ilgili birçok konuda rapor hazırladık ve üst düzey yetkililere ulaştırdık ve ulaştırmaya da devam ediyoruz. Özellikle KOBİ'lerin finansmana erişim ve dönüşüm raporlarında olması gerektiğini düşünüyoruz. Sadece bir iş dünyası örgütü değil düşünce komisyonumuza yeni bir halka daha ekliyoruz. TÜRKONFED Türk İş Dünyası ile Avrupa arasında önemli bir köprü görevindedir. Küresel iş dünyasının günümüzün en önemli ayaklarından biri olan KOBİ'ler gün geçtikçe gelişmektedir. Dijital ekonomi bilgi sisteminin kalp atışlarıdır. Bilgi sistemini doğru kullanan girişimciler ayakta kalacaktır." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber TÜSİAD Başkanı Symes: Güneydoğu'daki acı 78 milyonun... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER