TÜSİAD: Toplum olarak çok gerildik, yorulduk, gerilimin düşmesini arzuluyoruz


Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran-Symes, "Toplum olarak çok gerildik, çok da yorulduk. Gerilimlerin düşmesini doğal hayat tempomuza dönmeyi terörün değil, barışın, kaygıların değil geleceğe güvenin hakim olduğu bir ortamı arzuluyoruz." dedi.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısı, Ankara Sheraton Oteli'nde gerçekleştirildi. Konuşmasında normalleşme vurgusu yapan Cansen Başaran Symes, "Sayın Başbakanın hükümet programında belirttiği üzere kendi sözleri; ülkemizin ve siyasetin normalleşmesi hayati bir meseledir. Bu anlayışla artık ileriye olumlu bakmak ve küresel rekabette kaybettiğimiz ivmeyi geri kazanmak istiyoruz. Küresel krizden bu yana işler bir türlü rayına girmiyor. Kuşkusuz ülkemizdeki ekonomik ve sosyal gelişmeler de küresel koşullardan etkileniyor. Küresel ölçekte siyasi istikrarsızlık, ihtiyaç duyulan ekonomik ve sosyal reformların hayata geçirilmesini zorlaştırıyor." şeklinde konuştu.

TÜSİAD Başkanı, ayrıca "Birkaç hafta sonra yeni yıla giriyoruz. Bugünün dünyasında, nesnelerin interneti, mobil teknolojiler, temiz ve verimli enerji teknolojileri, akıllı kentleri konuşuyoruz. Sanayide 4.0 dönemine giriyoruz. Toplumlar, devletler değişiyor. Her yeni genç kuşak topluma farklı beklentiler ile katılıyor. Gerçeklikle, sanalı ayırmakta güçlük çekiyoruz. Bu sadece teknoloji ile değil tavır ve tutum ile ilgili." ifadelerini kullandı.

Sürecek.. CİHAN
<< Önceki Haber TÜSİAD: Toplum olarak çok gerildik, yorulduk, gerilimin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER