TÜSİAD'dan çok sert mesaj

TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Tuncay Özilhan’dan önemli karamsarlık uyarısı geldi. Özilhan, “İçerideki ve dışarıdaki karamsarlık ekonomi için zaafiyet yaratıyor” dedi. Özilhan terör olaylarına bir an önce çözüm bulunması gerektiğini ifade ederek şöyle dedi: "Bu tüm partilere bir çağrıdır. Gün birlik günüdür."

TÜSİAD'dan çok sert mesaj

TÜSİAD 2016 yılının ilk Yüksek İstişare Konseyi toplantısı bugün gerçekleşti. Toplantıda konuşan TÜSİAD YİK Başkanı Özilhan, “Siyasi belirsizlik gündemimizde ilk sırayı işgal ediyor ama en önemli olan konu kabinede kimin yer alacağı değil, demokratik sistemin sağlıklı işleyişin devam etmesi” dedi.

Özilhan, son dönemdeki siyasi gelişmelere yönelik de değerlendirmeler yaptı ve "Artık kısır siyasi çatışmalara bir çözüm bulunması gerekiyor. Her şey bir yana terör sorunu bir yana. Üst üste gelen şehit haberleri yüreğimizi dağlıyor. Daha fazla takatimiz kalmadı. Bu bütün partilere bir çağrıdır. Gün birlik günüdür. Bıkmadan, usanmadan, bir şey olmuyor demeden, sorunlara çözüm bulmamız gerekiyor. Bildiğimizi, inandığımızı söylemeye devam edeceğiz" dedi.

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes ise ekonomik gelişmelere değinerek konuşmasına başlamak istediğini vurguladı. Symes, “Uzun vadeli riskler ve geçmişten gelen yapısal sorunlar devam ediyor. Fed'in kısa vadeli faizleri beklendiği kadar hızlı artırmayacağının anlaşılması ve sermaye akımları Türkiye ekonomisinde ılımlı hava estirdi” dedi. Symes, turizm konusunda da önemli açıklamalar yaptı. TÜSİAD Başkanı, “Turizmdeki düşüşün dolaylı maliyetinin hayli yüksek çıkacağını öngörebiliyoruz” şeklinde konuştu. 

RUSYA AÇIKLAMASI

Symes, Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin bir an önce düzelmesini istediklerini de ifade etti. Symes, "Ankara ile Moskova arasındaki diyaloğun yumuşamasından yanayız. AB ile vize zorunluluğunu kaldıracak anlaşma için gerekli adımların süratle atılması küçümsenemeyecek bir başarıdır" dedi. 

Hürriyet
 
<< Önceki Haber TÜSİAD'dan çok sert mesaj Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER