TÜSİAD'dan çok sert terör olayları açıklaması
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ağustos 11 2015
Artan terör olayları ülkenin önde gelen kurumlarını da tedirgin etmeye başladı.

Artan terör olayları ve gelen şehit haberleri sadece aileleri değil ülkenin önde gelen kurumlarını da tedirgin etmeye başladı. Artarak devam eden olaylar karşısında Türk ekonomisinin öncu kurumlarından TÜSİAD bir an önce barışın tesisi ve sosyal huzurun sağlanması gerektiğinin altını çizdi.
İşte TÜSİAD'ın o açıklaması:
"Son haftalarda tüm vatandaşlarımızı derinden sarsan terör olaylarını büyük bir üzüntü ve endişe ile izliyoruz. Artık hiçbirimizin geçmiş dönemlerin terör ve şiddet ortamına dönmeye, saldırı haberlerine, şehit cenazelerine tahammülü yok. Terör örgütlerinin saldırılarına bir an önce son vermesi için yapılan tüm çağrılara katılıyor, şiddet ve terörü bir kez daha kınıyoruz.
Şiddete ve teröre karşı toplumun tüm kesimlerinin gösterdiği duyarlılık ve ortak irade ülkemizin en büyük gücüdür. Bir yandan teröre karşı mücadele edilirken, diğer yandan demokratik kazanımların korunmasına ve geliştirilmesine devam edilmelidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden ve kurulacak yeni hükümetten beklentimiz, son dönemde şahit olduğumuz bu vahim tabloyu hızla ele alarak, toplumsal barış ve huzuru süratle tesis etmesidir.
Ülkemiz için son derece zor koşulların olduğu bu dönemde, tüm farklılıklara rağmen, hükümet kurma amacıyla görüşmelere devam eden siyasi parti liderlerinin ve partilerin uzlaşma çabalarını takdirle karşılıyoruz.Mevcut şartlar altında, 7 Haziran seçimlerinin ardından gerçekleştirdiğimiz Ankara temaslarında ilettiğimiz çağrımızı yinelemek istiyoruz:
Uzlaşma arayışlarının ısrarla sürdürülmesini ve bir hükümet kurma yönündeki çalışmaların mümkün olan en kısa zamanda sonuçlanmasını, kurulacak hükümetin demokratik, ekonomik ve sosyal açıdan gelişmişlik düzeyimizi ilerletecek adımları atmasını bekliyoruz.”
DHA
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'8.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!9.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç10.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


