TÜSİAD'dan 'özgürlük ve risk' uyarısı

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, "İfade özgürlüğüne yönelik yaygın tahammülsüzlüğü mutlaka aşmalıyız." dedi.

TÜSİAD'dan 'özgürlük ve risk' uyarısı

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, TÜSİAD 46. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

Konuşmasına Mustafa Koç'u anarak başlayan Symes, artan ekonomik riklerle ilgili olarak, "2016'ya artan risklerle girdik. Bu sene krizin 8. yılı ancak en kötüsü geride kaldı diyemiyoruz.

Orta sınıfların kazanımları erimeye başladı. Bugün yeniden kapsayıcı büyüme siyasilerin gündeminde. Mucize ülkeler kapsayıcı büyümeden uzaklaştıkça sıkıntıya düştü. AB değerlerini restore etmek zaman alacak. Türkiye mevcut işsizlik rakamını sabit tutmak için en az yüzde 5 büyümeli. Yüzde 5'lik büyüme için gerekli iç ve dış borçlanmayı bulmak kolay değil. Cari işlemler açığı hala yüksek noktada." ifadelerini kullandı.

'Türkiye mevcut işsizlik rakamını sabit tutmak için en az yüzde 5 büyümeli' diyen Symes, şunları söyledi: "İçeride yatırımlar artmıyor, cari işlemler açığımız oldukça riskli bir noktada. Makro-ekonomik istikrar zarar verecek en ufak bir tutuma müsamağa göstermemeliyiz. Göz göre göre yükselen enflasyona çok dikkat etmemiz gerekiyor."

Symes konuşmasına şöyle devam etti: "Toplumda yargıya güven yeterli değil. Yargı bağımsızlığının zayıfladığı, hukukun öngörülebilir olmadığı ülkede başarıları devam ettirmek mümkün değil. Makro istikrar ve eylem planları; iktidarı, parlamentosu, sivil toplum örgütleri ile özgürlük ve hukuk açığını kapatmak için çaba sarf etmezsek anlamını yitirecek."

Terör olaylarına da değinen Symes, "Çatışmaların bir an evvel durması, PKK'nın şiddete son vermesi, barışçıl ortama dönülmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

ZAMAN
<< Önceki Haber TÜSİAD'dan 'özgürlük ve risk' uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER