Tutuklamaya tepkiler çığ gibi

MİT TIR'ları haberleri nedeniyle tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasının ardından aydın, gazeteci ve sosyal medya kullanıcılarından tepkiler çığ gibi büyüyor.

Tutuklamaya tepkiler çığ gibi

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül, MİT TIR'ları soruşturması kapsamında tutuklandı. Karara tepki yağıyor.

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç:
Aslında bu akşam İstanbul 7. Sulh Ceza Mahkemesi'nce gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül değil, özgür haber ve halkın haber alma hakkı tutuklanmıştır.

TGC Başkanı Turgay Olcayto:
Bedeli bu olmamalıydı. Onların yaptığı sadece halkın haber alma haklarına sahip çıkmaktı. Hep bunu yaptılar. Bunun üst mahkemeye de itirazı var. Türkiye demokrasiden uzaklaştırılıyor mu? Türkiye çok seslilikten tek sesliliğe mi gidiyor? bunu tartışacağız. Uluslararası normlarda gazetecinin sorumluluğu tanımlanır. Orada gazeteci patronlardan, otoritelerden önce halka karşı sorumludur. Can ve Erdem bunu yapmışlardır. Üzücü bir dönem başlıyor gibi görünüyor. Biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye'de çağdaş demokrasiyi yerleştirene kadar mücadele edeceğiz.

Yazar Özgür Mumcu

Bu karar Can Dündar ve Erdem Gül'ün suçunun ispatı değil iktidarın bir itirafıdır.

Ufuk Uras

Erdem Gül ve Can Dündar'ın tutukluluğu gazeteciliğin tutuklanmasıdır.

Şirin Payzın

Erdem Gül ve Can Dündar'ın tutuklanması basın özgürlüğüne ve gazeteciliğe müdahaledir.. Demokrasiye ve bu ülkeye asla yakışmaz..

Sosyal medyadaki tepkilerden bazıları:


<< Önceki Haber Tutuklamaya tepkiler çığ gibi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER