Tutuklanan Can Dündar'a 'Basın özgürlüğü ödülü"


Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi, MİT TIR'ları haberi nedeniyle dün tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ı 'Basın Özgürlüğü ödülü'ne layık gördü.

1989 yılında kurulan Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi'nin 26. yılı nedeniyle verilen ödüller açıklandı. ÇGD'den yapılan açıklamada şöyle denildi: "Can Dündar, dün gece Cumhuriyet'in Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile birlikte tutuklanıp Silivri zindanına kondu. Savunmasında şöyle demişti; 'Eğer biz bu haber nedeniyle tutuklanır, yargılanır mahkum olursak, bu hem Türkiye'de hem uluslararası kamuoyu önünde bir yalan haber yaptığımız iddiasıyla olmayacaktır. Bu devletin halkına yalan söylediğini belgelediğimiz için olacaktır ve bütün mahkeme sürecinde biz bu yalanı belgeleriyle ortaya koyacağız.' 'Memur değil, gazeteciyiz. Görevimiz, devletin kirli sırlarını saklamak değil, devlete rağmen halk adına hesap sormaktır' diyerek, 'İşte Erdoğan'ın yok dediği silahlar' başlığıyla Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınladığı MİT TIR'larıyla ilgili yılın haberine imza atan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın basın ve ifade özgürlüğü için verdiği mücadelenin tüm gazetecilere örnek olmasını diliyoruz. Tehditlere boyun eğmeden, kapalı kapılar ardındaki gerçekleri bizlere aktaran Dündar'ın alacağı bu ödül, genç gazetecileri yüreklendirecektir."

ÇGD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada ise Can Dündar'ın tutuklanmasına tepki gösterildi. Türkiye'nin bu sabah basın özgürlüğü konusunda puslu bir güne uyandığının belirtildiği açıklamada şunlar kaydedildi: "Dündar ve Gül'ün tutuklanmasıyla, Türkiye, uluslararası kamuoyu önünde, bir yalan haber yapıldığı iddiasıyla değil, bu devletin halkına yalan söylediği belgelediği için gündem olmuştur. Dündar ile Gül'e ilişkin yargılama süreci, Türkiye'yi "Terör örgütlerini destekleyen, onlara silah ve başkaca mühimmatlar gönderen ülke" konumuna getirenlerin yürüttüğü savaş siyasetinin bir parçasıdır. Kirli savaş siyasetinin bir uzantısı olarak basına yönelik sindirme, yıldırma ve baskı politikalarının devamı olarak görünen bu karar, halkın doğru bilgilenme hakkının önüne bir kez daha geçmiştir."

CİHAN
<< Önceki Haber Tutuklanan Can Dündar'a 'Basın özgürlüğü ödülü" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER