Tutuklu değil tutsak
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Aralık 21 2015
Özgür basına yönelik 14 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanan Hidayet Karaca ve eski emniyet mensupları yarın hakim karşısına çıkacak.

14 Aralık 2014’te örgür basına yönelik operasyonda Karaca’nın da aralarında bulunduğu gazeteciler, film yapımcıları ve polisler gözaltına alınmıştı. İlk operasyonda Karaca ile birlikte 4 kişi tutuklanmıştı. Devam eden süreçte tutuklu sayısı 15’e çıktı.
İddianamede 33 isim şüpheli olarak yer aldı. Fethullah Gülen Hocaefendi bir numaralı şüpheli olarak gösterildi. İddianame İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek dava açılmıştı. Mahkeme kabul kararıyla birlikte 5 kişiye tahliye kararı vermişti. 9’u tutuklu 33 sanıklı davanın ilk duruşması yarın görülecek.
İddianamede, sanıklar Tahşiye adlı gruba kumpas kurmakla itham ediliyor. Fethullah Gülen'in vaazlarında Tahşiyecilere yönelik operasyon yapılması yönünde talimatlar verdiği iddia edildi. Bazı köşe yazıları ve dizi filmle de bu talimatın polislere iletildiği öne sürüldü. İddianamede, ‘terör örgütü kurma, yönetme, üye olma, zincirleme resmi belgede sahtecilik ve nitelikli iftira’ suçlamalarına yer verildi.
CİHAN
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi2.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var3.Operasyonlara 'siyasi' diyen Serkan Toper hakkkında 'etkin pişmanlık' iddiası!4.Murat Çalık'a kritik müdahale!5.Uyuşturucu soruşturması: Kasım Garipoğlu’nun mal varlığına el konuldu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN








