Tutuklu gazeteci cezaevindeki virüs paniğini anlattı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Nisan 1 2020
Nedim Türfent, 3 cezaevinin bulunduğu kampüste bir gardiyanın ailesinde koronavirüs tespit edildiği söylentilerinin dolaştığını belirterek, tutuklu ve hükümlülerin tedirginliğini bildirdi.
Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde bulunan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Muhabiri Nedim Türfent, Yüksek Güvenlikli, F Tipi ve T Tipi cezaevlerinin bulunduğu kampüste çalışan bir gardiyanın ailesinde koronavirüs (Covid-19) tespit edildiği söylentilerinin dolaştığını belirterek, tutuklu ve hükümlülerin endişesini paylaştı.
13 Mayıs 2016 tarihinde işkenceyle gözaltına alınıp tutuklanan ve Hakkari Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği 8 yıl 9 ay hapis cezası Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi tarafından Ekim 2019’da onaylanan gazeteci Türfent, 29 Mart'ta ailesi ile telefonla görüştü. Tutuklu Gazeteci Türfent ile yaptığı telefon görüşmesini paylaşan ablası Şehristan Türfent, aileler olarak yaşadıkları endişeyi dile getirerek, infaz düzenlemesinde siyasi tutukluların kapsam dışı bırakılmasına tepki gösterdi.
'DURUMU AİLEME ANLATAMADIM'
Tüm tutuklu aileleri gibi kendilerinin de büyük endişe içinde olduğunu söyleyen abla Türfent, “F Tipi Cezaevi’nde bir gardiyanın ailesinde koronavirüs tespitinin pozitif çıktığı söylentilerinin dolaştığını ve bu durumdan endişe duyduklarını anlattı. Biz de tedirgin oluyoruz. O gardiyan onların olduğu yere de gidiyor mu? Yemeklerine dokunuyor mu? En büyük sıkıntımız budur. Bu durumu aileme anlatamadım, annem babam üzülür diye" dedi.
‘KORKUYORUZ’
Cezaevlerinde virüse karşı yeterli düzeyde tedbir alındığı açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirten Şehristan Türfent, "Kendi evimizi temizliyoruz; ama onlar bunun ne kadarını yapabiliyor. Ya da yapabiliyorlar mı? Bu da kafa karıştırıyor. Kolonyayı yasak olduğu için içeri almıyorlar. Acaba öbür temizlik malzemesi veriliyor mu? Onu da bilmiyoruz. Kardeşim dedi ki 'Aynı tencereden herkese yemek veriyorlar',
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!3.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı4.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı5.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler
6.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'7.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...8.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi9.AİHM'den dikkat çeken 'Ekrem İmamoğlu' kararı!10.Kasa var motor yok: 80 yerli 'KAAN' için ABD'den yabancı motor onayı bekleniyor

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırak...

Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere bü...


