Tutuklu Hakim Başer'e şok teklif

Tutuklu hakim Mustafa Başer "2014 yılı Ocak ayında 20 yıllık bir üst düzey yargıç bana 'Seni Sulh Ceza Hakimi yapalım ama bizim istediğimiz kararları vereceksin. İleride Başkan da olursun' teklifinde bulundu." dedi.

Tutuklu Hakim Başer'e şok teklif

Tutuklu hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer’in yargılanmasına dün de devam edildi. Tutuklu hakim Başer ifadesinde kendisine yaplılan şok teklifi anlattı. Kabul etmediği için şu an tutuklu olduğunu belirtti. İşte Başer'in O Savunması:

"SULH CEZA HAKİMİ YAPALIM  İSTEDİĞİMİZ KARARLARI VER" DEDİLER

Tutuklu Hakim Başer: Benim sorunum biat edememek. Talimat almamak. 2014 yılı Ocak ayında 20 yıllık bir üst düzey yargıç bana 'Seni Sulh Ceza Hakimi yapalım ama bizim istediğimiz kararları vereceksin. İleride Başkan da olursun' teklifinde bulundu.  Ben kabul etmedim. Başkalarının hakkına giremem. "Bu nasıl hakimlik nasıl istediğiniz şekilde karar veririm!" diyerek kabul etmedim. Etseydim burda olmazdım. Bana Sulh Ceza Hakimliği teklifini getiren Yargıda Birlik Platformu'ndan bir arkadaştı.

Tahliye kararı verdiğim polislerle ilgili dosyalarda suçlayıcı delil yok, getirin dosyalara bakın eğer delil var diyorsanız, savunma olarak da söyleyecek sözüm yok. Eğer dosyaları getirirseniz ne göreceksiniz biliyor musunuz?

İlk operasyon 22 Temmuz'da evrak'ta sahtecilikle başlamış, daha sonraki operasyonlarda delil olmadan suç vasfı sürekli değiştirilmiş, insanlar bir eşya gibi muhafaza altına alınarak nezarette fazladan tutulmuş, hiçbir evrakta imzası olmayan polis evrakta sahtecilikten tutuklanmış, kimisine mahkemenin verdiği dinleme kararından dolayı tutuklama çıkmış, yani değiştirilmesi karartılması mümkün olmayan evrak ile kaçma şüphesi var denilmiş.

Eğer bu dosyaları getirirseniz siz de göreceksiniz, suçlamalara ilişkin somut delil sunulmamış.

Eğer siz burada delil var derseniz benim savunmamda söylecek bir şeyim de kalmıyor. Ama ben bunları görüp başkasının hakkını yiyemem. Üzülerek söylüyorum mahkemeniz tarafsız bir görüntü vermiyor.

Ben tarafsız ve bağımsız bir mahkemede yargılanmak istiyorum. Burada bize yöneltilen suçlamanın suçun olmadığını salondaki herkes gibi siz de biliyorsunuz. Bunu gözlerinizden anlıyorum. Tek somut delil olmadan 14 aydır tutukluyum. Toplumun bana yönelik algısının oluşturulması amaçlandı o amaca da ulaştırıldı. Beni buradan çıkardığınız da bana "bu teröristmiş, paralelciymiş" diyecekler. Peki ya ailem, çocuklarım onların psikolojisi, yaşadıkları, yaşayacakları düşünülüyor mu? Tahliye talebimi benim tahliye kararım üzerinden değerlendirin."


İstanbul 29. ve 32. Asliye Ceza Hakimleri Metin Özçelik ile Mustafa Başer’in Yargıtay 16. Ceza Dairesi’ndeki davası başladı. Duruşmaya tutuklu Hakim Özçelik’in yaklaşık 2 saatlik savunması damga vurdu. Özçelik, “Normal vatandaş olsam şuan tahliye olmuştum. Ben hakim olduğum için, benim üzerimden 13 Bin 500 hakim ve savcıya ders veriliyor.” dedi.



Metin Özçelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gezilerine katıldığı için ‘tarafsızlığını kaybettiği’ iddialarıyla gündeme gelen Yargıtay Başkanı İsmail Hakkı Cirit hakkında sert eleştirilerde bulundu. Halen hakimlik görevinde olduğunu hatırlatan Özçelik, “Bu kişinin Yargıtay Başkanı olduğu bir yerde bize hiç kimse adil ve tarafsız yargılanacağımızın teminatını veremez. Yargıtay Başkanı’nı esefle, açık açık kınıyorum.” şeklinde konuştu.

<< Önceki Haber Tutuklu Hakim Başer'e şok teklif Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER