Tutuklu hakimin eşi isyan etti

Gazeteciler ve polisler hakkında tahliye kararı verdiği için tutuklanan İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ve ailesine yönelik hukuksuzluklar sistematik işkenceye dönüştü.

Tutuklu hakimin eşi isyan etti

KREŞTEN ATTILAR

Hakim Metin Özçelik, önce açığa alınmış ardından 30 Nisan 2015'te de tutuklanmıştı. Kendisi Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunurken Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışan eşi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hatice Özçelik’in “yukarıdan emir geldi” gerekçesiyle işine son verildi. Daha sonra 5 yaşındaki oğulları Mehmet Mert, annesinin kendisini almasına fırsat verilmeden hastanenin kreşinden atıldı.

PROBLEM YAŞIYORUM

Dr. Özçelik’e yönelik insanlık dışı muamelenin iş bulamaması yönünde de sürdürüldüğü ortaya çıktı. Hatice Özçelik şunları anlattı:

“Eşim tutuklu ve ben işsizim. Ayrıca iş bulamama problemi yaşıyorum. Gittiğim iş görüşmelerinde durumumu anlatıyorum.

PSİKOLOJİK TRAVMA

Bu nedenle biz sizi arayacağız deyip dönen olmuyor. Gittiğim her yerde kapılar yüzüme kapanıyor. İster istemez bu durum beni ve ailemi psikolojik olarak olumsuz etkiliyor. Adeta psikolojik travma yaşıyoruz. Hayatımız tamamen altüst oldu. Artık düzen diye bir şey kalmadı hayatımızda. Ailece çok zor bir süreçten geçiyoruz.”

1 AYDIR GÖRÜŞ İZNİ VERİLMİYOR

Hakim Metin Özçelik’in son 1 aydır ailesiyle açık görüşe izin verilmediği belirlendi. Hakim Özçelik’in eşi Dr. Hatice Özçelik, “İki hafta önce arayıp açık görüş hakkımın olduğunu söylediler. Cezaevine gittim, ancak görüşemedim. Görüşme hakkım yokmuş. En son 29 Mayıs’ta kapalı görüş gerçekleştirdik” dedi.

Özçelik ailesinin avukatı Önder Durdu da, müvekkiline hücre cezası verilmemesine rağmen Özçelik’in 35 gündür hücre cezası çektiğine dikkat çekti. Durdu, “Bu açık açık bir işkencedir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin işkence ile ilgili kararlarına açıkça aykırı. Hem insan haklarına hem de yasalara aykırı hareket ediliyor” açıklamasında bulundu.  

PERİNÇEK’İN HÜCRESİNDE

Metin Özçelik, Ergenekon operasyonu kapsamında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i tutuklayan hakimdi. Serbest kaldıktan sonra Perinçek, “Beni tutuklayan hakim bir gün Silivri’ye gelecek”?demişti. Tutuklanan Özçelik, Doğu Perinçek'in kaldığı koğuşa konuldu.
<< Önceki Haber Tutuklu hakimin eşi isyan etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER