Tutuklu hakimlerin sözleri duruşmaya damga vurdu

Tutuklu hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer'in tutukluluk durum değerlendirmesi yapıldı. SEGBİS üzerinden yapılan duruşmaya hakim Metin Özçelik'in sözleri damga vurdu.

Tutuklu hakimlerin sözleri duruşmaya damga vurdu

Özçelik, hukukun ayaklar altına alınarak tutuklanmasına karşı çıkarak 'Beni tutuklasanız, eşimi işten çocuğumu kreşten atsanız bile yine de kararımın arkasındayım' dedi.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 62 polisin reddihakim talebini kabul ettiği için tutuklanan 29. Asliye Ceza Hâkimi Metin Özçelik ve 32. Asliye Ceza Mahkemesi eski hakimi Mustafa Başer'in tutukluluk durum değerlendirmesi yapılıyor. Yargı çevresi dışında bulunan ya da mahkeme de hazır bulunamayan kişilerin video konferans ile dinlenmesi ve ifadelerinin kayıt altına alınmasını sağlayan SEGBİS üzerinden yapılan değerlendirmeye  hakimlerin açıklamaları damgasını vurdu. Tutukluluk değerlendirme duruşmasında konuşan hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer kararlarının arkasında durarak, "Bugün olsa yine yaparız" şeklinde konuştu. Yaklaşık 1 ay sonra sonra konuşan hakim Metin Özçelik, hukuka uygun hareket ettiklerini ve eşine uygulanan cadı avını hatırlatarak, 'Beni tutuklasanız,eşimi işten çocuğumu kreşten atsanız bile yine de kararımın arkasındayım' ifadelerini kullandı.

Hakim Mustafa Başer ise, 'Sizin gibi vicdanıyla karar veremeyen hakim olmaktansa vicdanı ve onuruyla karar verip cezaevinde olmayı tercih ederim' diyerek hukuksuzluğa tepki gösterdi.

Bu arada tutuklu hakimler dosyasına bakan Bakırköy 2.ACM avukatların reddi hakim talebinin değerlendirilmesi için dosyayı bir üst mahkemeye gönderdi.
<< Önceki Haber Tutuklu hakimlerin sözleri duruşmaya damga vurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER