Tutuklu komisere insanlık dışı muamele

Doktorların ‘Acil ameliyat olmalı’ dediği böbrek hastası komisere yönelik işkence sürüyor.

Tutuklu komisere insanlık dışı muamele

Doktorların ‘Acil ameliyat olmalı’ dediği böbrek hastakomisere yönelik işkence sürüyor. Bugün’ün haberinin ardından 1 ay sonra hastaneye sevk edilen komiser, şimdi de ‘Mahkum koğuşu yok’ bahanesiyle ameliyat edilmiyor. Hayati risk taşıyan böbrek rahatsızlığına rağmen ameliyat edilmeyen tutuklu komisere işkence sürüyor.

Bugün gazetesinden Cihan Acar'ın haberine göre, Ahmet Özdil'e yapılan insanlık dışı muamelelerin gündeme gelmesi sonrası toplumun farklı kesimlerinden tepki yağmıştı. Bir ay boyunca hastaneye sevk bekleyen Özdil için cezaevi, haberin ardından izin vermişti. Doktorların ‘Acil ameliyat olmalı’ dediği Özdil, geçtiğimiz hafta tutuklu olduğu Silivri Cezaevi’nden Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilmişti. Ancak bu kez de en basit tahlillerin çıkması için bir hafta hastanede bekletilmişti. Ameliyat için gün sayan Özdil’in tahlil sonuçları önceki gün çıktı. Fakat Özdil’in ameliyatı şimdi de hastanede mahkum koğuşunun tadilatta olması bahanesiyle yine ertelendi.

İNSANLIK DIŞI UYGULAMA

Tutuklu komiserin avukatı Deniz Atmaca, sistematik işkencenin sürdüğünü söyledi. Atmaca, “Bazı tahliller istemişlerdi, onlar çıktı. Her şey tamam derken şimdi de mahkum koğuşlarının tadilatı gerekçe gösterildi.

Cezaevinden verilen bilgiye göre, Okmeydanı Hastanesi’nin mahkum koğuşları tadilatta olduğu için herhangi bir ameliyat yapamıyorlarmış. Doktorun, cezaevini arayıp ‘Buyurun getirin’ demesi gerekirken mahkum koğuşlarının tadilatı gerekçesiyle şu anda acil hasta beklemede. İnsanlık dışı uygulamalar sudan sebeplerle devam ediyor” şeklinde konuştu.

"KONTENJAN DOLU VE MAHKUM KOĞUŞU YOK"

Avukat Atmaca, müvekkilinin ilaçlarla ayakta durduğunu ve bir aydır ameliyatın yapılamadığına tepki gösterdi. Atmaca şunları söyledi: “Hastane tadilat gerekçesini söyleyince, biz de başka hastaneye sevk edilmesini istedik. Bakırköy Devlet Hastanesi’nde mahkum koğuşu olmadığını söylediler. Samatya Hastanesi'nden ise hasta kontenjanlarının tamamen dolduğunu beyan ettiler. ‘Elimizde bir tek Okmeydanı var’ dediler. Ahmet Bey şu anda muallakta bekliyor. Ne zaman ameliyat olacağına dair kesin bir tarih veremiyorlar.”

HASTANE: TADİLAT İKİ AY SÜRECEK

İstanbul İli Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Basın Birimi Sorumlusu Nermin Sağır, “Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki mahkum koğuşu yaklaşık bir hafta önce tadilat projesi kapsamına girdi. İçerdeki alanların kapasitesini artırmak için revizyona gidildi. Buranın tadilatı 2 ay sürecek” açıklaması yaptı.
Okmeydanı Hastanesi”‘nden bir diğer yetkili de şunları söyledi: “Çok acil bir durumda ise servislerimiz içerisinde sağlık hizmeti alabiliyor.”

"ACİL AMELİYAT GEREKİRKEN ZORLUK ÇIKARILIYOR"

Ahmet Özdil’in kardeşi İsmail Özdil’in hastanenin mahkum koğuşunda tadilat olmadığı bilgisini kendisine aktardığını söyleyen Atmaca, “İsmail bey, ağabeyinin durumunu öğrenince kendisi hastane ile görüştü. Kendisine herhangi bir tadilat olmadığını söylemişler. Ama bize zorluk çıkarmak için tadilat var deniyor. Acil ameliyat edilmesi gereken hastaya hala işkence gibi muamele ediyorlar” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Tutuklu komisere insanlık dışı muamele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER