Tutuklu müdürle hakim arasında Fuat Avni diyaloğu

Eskişehir'deki usulsüz dinleme operasyonu kapsamında açılan davanın ikinci duruşması başladı. Mahkemeye tutuklu müdürle hakim arasındaki Fuat Avni diyaloğu damga vurdu.

Tutuklu müdürle hakim arasında Fuat Avni diyaloğu

Eskişehir'deki usulsüz dinleme operasyonu kapsamında açılan davanın ikinci duruşması başladı.

1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 26 polisin yargılandığı duruşmada, 4 polis ifadesini verdi. Duruşmada mahkeme heyeti ile tutuklu eski İstihbarat Müdürü Mustafa Arık arasında Twitter fenomeni Fuat Avni diyaloğu yaşandı. Arık, 3 aydan bu yana ‘kaçma şüphesi var’ denilerek tahliye başvurularının reddedilmesini Twitter fenomeni Fuat Avni’nin verdiği bilgi üzerinden mahkemeye cevap verdi. Arık, tutukluğunun kaldırılması için yapılan başvurulara ‘kaçma şüphesi var’ gerekçesiyle olumsuz cevap verilmesine de tepki gösterdi. “3 aydır cezaevindeyim ve kaçma şüphem olduğu için tahliye taleplerim kabul edilmiyor.” diyen Arık, eğer kaçmak gibi bir düşüncesi olması halinde şimdiye kadar çok kez kaçabileceğini ancak kendisinin sadece bu davada değil, dinlediği bütün numaralardan da yargılanmak istediğini belirtti. Arık, “Ben yargılanmaktan korkmuyorum. Çünkü ben ve arkadaşlarım suçsuz ve yasalara göre çalıştık.” diye konuştu.

Arık, şöyle dedi: “Sayın heyet, Twitter fenomeni Fuat Avni Eskişehir’de bizlere yönelik operasyon yapılacağını, gözaltına alınacağımızı bir gün önceden yazdı. Eğer ben kaçak olsaydım Fuat Avni gözaltına alınacağımızı yazdıktan sonra hemen kaçardım. Ama ben kaçmadım, valizi hazırladım ve sabah operasyonun yapılacağı saati beklemeye başladım. Kaçmak yerine polis arkadaşların beni gelip almaları için eşyalarımla birlikte beklemeye başladım. Ben o zaman kaçmamışım şimdi niye kaçayım? Ayrıca iddianame hazırlandıktan sonra dosya üzerinden tutuklanacağımı da biliyordum. O zamanda ben kaçmak yerine gelen polislere evimde teslim oldu. Yine kaçmadım ve adalete teslim oldum. Kaçmayı gerektirecek bir suçum yok ve suç işlemedim. Kanun ve yasalara göre işimizi yaptık, içimiz rahat.”

Herkesin kendilerinin suçsuz olduğunu bildiğini ancak burada kendilerine bir rol biçildiğini anlatan Arık, fakat bu rolü oynamak istemediğini kaydetti. Arık, “Ben yargılanmak istiyorum, yargılanmaktan da kaçmıyorum. Hem şu anki davadan hem de bütün dinlediğim telefonlardan yargılanmak istiyorum. Yargılanayım ki gerçekler ortaya çıksın. Bize biçilen roller belirlensin. Şimdi size soruyorum, ben niye kaçayım? Dediğim gibi kaçmak isteseydim şimdiye kadar kaçardım ama kaçmadım çünkü suçsuzum. Ben de bir insanım, 3 aydır tutukluyum ama ortada bir şey yok. Bu nedenle tahliyemi istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Arık’ın avukatı Turgay Balaban ise bu davanın bir siyasi dava olduğunu, iddianamenin de içinin boş, kurgulanmış müfettiş raporlarıyla doldurulduğunu anlattı. Müvekkilinin kaçmak gibi bir niyetinin olmadığını, çünkü tutuklanmadan önceki yaşadığı sürecin bu durumun en somut göstergesi olduğunu belirtti.

(CİHAN)
<< Önceki Haber Tutuklu müdürle hakim arasında Fuat Avni diyaloğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER