Tutuklu polis ve hakim arasında dikkat çeken diyalog!

Eskişehir’de yapılan usulsüz dinleme operasyonu kapsamında 26 emniyet personeli hakkındaki davanın birinci duruşması başladı.

Tutuklu polis ve hakim arasında dikkat çeken diyalog!

Mahkeme başkanının yoklama aldığı sırada tutuklu eski İstihbarat Müdürü Mustafa Arık’ın sözleri dikkat çekti. 

Mahkeme başkanı yoklama sırasında Arık’a ne iş yaptığını sordu. Eski İstihbarat Müdürü Arık, ‘Şu an meslekten atıldım. Bir iş yapmıyorum çünkü cezaevinde yatıyorum. Adresim cezaevi’ cevabını verdi. Mahkeme başkanının ikametgah adresini sorması üzerine ise Arık, "Bilmiyorum sayın başkan. Ben cezaevindeyken eşimi oturduğumuz lojmandan apar topar çıkartmışlar. Şu an nerede ikamet ettiklerinin adresini bilmiyorum." dedi. 

Eskişehir Emniyet'inde İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü müfettişleri incelemesi sonunda, usulsüz dinleme iddiasıyla rapor hazırlandı. İstihbarat Şube Müdürü, Şube Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü yerine bazı dönemlerde vekaleten bakan görevliler ve vefat eden eski İl Emniyet Müdürü Naci Kuru’nun da şüpheli gösterildiği 29 polis hakkında Savcı Orhan Sancak soruşturma başlattı. Hazırlanan iddianamenin ardından polislerin davası Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülemeye başlandı. Haklarında dava açılan 26 istihbaratçının katıldığı duruşmada, tutuklu bulunan Eskişehir eski İstihbarat Şube Müdürü Mustafa Arık da jandarma eşliğinde mahkeme salonuna getirildi. 

10 AYLIK KIZIYLA MAHKEMEDE BULUŞTU

Mahkeme salonunda duygusal anlar da yaşandı. 6 Mayıs’ta evinden tutuklanan ve duruşmaya jandarma eşliğinde getirilen eski İstihbarat Müdürü Mustafa Arık’ın 10 aylık çocuğu eşi ile birlikte mahkeme salonunda geldi. Çocuğunu aylar sonra gören Arık, duygulu anlar yaşadı. Babasının kendisine bakan bakışlarına gülücüklerle karşılık veren Azra bebek, duruşma salonunda bulunan diğer polis ve avukatları da duygulandırdı. 

BÜYÜKERŞEN DAVACI OLMADI

Öte yandan, dinleme iddialarında adı geçen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, davacı olmadığını ve davacı olacak bir durumunun gerekmediğini söyledi. 

ŞİKAYETÇİ VE MAĞDURLAR DURUŞMADAN AYRILDI

İddianamenin okunmasına geçilmesinin ardından polislerden şikayetçi ve mağdur olanlar duruşmadan ayrıldı. Salonda sadece mahkeme heyeti, sanık polisler ve avukatları kaldı. Polislerin iddianamelerini hazırlayan savcının da duruşma salonunda ve heyette olması dikkat çekti.

CİHAN
<< Önceki Haber Tutuklu polis ve hakim arasında dikkat çeken diyalog! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER