Tutukluların Avukat ve yakınlarıyla görüşmelerine kısıtlama

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Silivri' ve Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan siyasi tutuklular ile ilgili bir açıklama yaptı.

Tutukluların Avukat ve yakınlarıyla görüşmelerine kısıtlama

Başsavcılık, kendisine bağlı cezaevlerinde bulunan bu tutukluların avukatları ile yapacakları görüşmelerin sesli ve görüntülü kayıt altına alınacağını, görüşme esnasında personel bulunduracağını açıkladı. Başsavcılık, ziyaret hakkı bulunanların Silivri Cezaevi'nde Salı, Çarşamba ve Cuma, diğer cezaevlerinde kalanların da Cuma günleri yakınlarını ziyaret edebileceğini belirtti.
Savcılık OHAL kapsamında çıkartılan KHK ile ilgili bilgi verdi . KHK çerçevesinde tutuklularının avukatlarıyla yapacakları görüşmelerin;
Teknik cihazla, sesli veya görüntülü olarak kaydedileceği, Görüşme esnasında personel bulundurulacağı, Karşılıklı verilecek tüm belgelere örgütsel iletişim, emir, talimat içerip içermediğinin tespiti bakımından el konulacağı, avukat görüş mahallerinin ise sınırlı sayıda olması nedeniyle avukatların ziyaret gün ve saatlerinin savunma hakkına engel olmayacak şekilde sınırlandırılacağı, Tutuklunun avukatı ile yaptığı görüşmenin savunma sınırlarını aşması durumunda görüşmeye derhal son verdirileceği, bu hususta yasal gereği için tutanak tutulacağı duyuruldu. 
Silivri cezaevinde bir süredir Avukat görüşü ve Yakın ziyaretleri tam olarak yapılamıyordu 
<< Önceki Haber Tutukluların Avukat ve yakınlarıyla görüşmelerine... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER