Twitter tarihindeki en büyük sanal saldırının arka planı aydınlanıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Temmuz 16 2020
Paylaş
X Post
Dün gece tarihinin en büyük siber saldırılarından biriyle karşılaşan Twitter, elde ettiği ilk bulgulara göre iç sistemlerinin hedef alındığını açıkladı.
Twitter, dün gece tarihinin en büyük sanal saldırısı ile karşılaştı. Milyonlarca takipçisi olan dünyaca ünlü birçok insanın hesapları hacklenerek bitcoin dolandırıcılığı yapıldı. Twitter, saldırıyı araştırdığını açıklarken şirketin iç sistemlerinin hedef alınarak olayın gerçekleştirildiğini belirtti.
Aralarında Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) eski Başkanı Barack Obama, Demokratlar'ın başkan adayı Joe Biden, Tesla'nın kurucusu ABD'li iş insanı Elon Musk ve Amazon Yönetim Kurulu Başkanı Jeff Bezos gibi çok sayıda ünlü ismin ve şirketin Twitter'daki onaylı hesapları dün gece bilgisayar korsanlarının saldırısına uğradı. Siber saldırıya uğrayanlar arasında New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, rap şarkıcısı Kanye West, Microsoft'un kurucusu Bil Gates ile eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın yanı sıra Uber ve Apple gibi şirketlerin hesapları da bulunuyor.
ABD basını, Twitter’ın durumu fark edip hesapları kapatmasına dek geçen sürede söz konusu Bitcoin hesabına 100 bin doların üzerinde Bitcoin gönderildiğini yazdı.
İLK KEZ
Twitter'da ilk kez bu kadar kapsamlı bir siber saldırı meydana geldi. Daha önce çok sayıda ünlünün hesabı benzer şekilde aynı anda hacklenmemişti. Yaşanan siber saldırının öncekilerden bir diğer farkı da bu kez Twitter hesaplarının bağlı olduğu cep telefonu uygulamasının kullanılması olduğu belirtiliyor.
Siber saldırı sonrası bu hesaplardan sanal para birimi Bitcoin'le ilgili paylaşımlar yapılarak verilen anonim Bitcoin adresine para yatırılması istendi. Saldırının ardından birçok hesap Twitter tarafından hemen kapatıldı, ardından sahte paylaşımlar silinerek yeniden kullanıma açıldı.
Twitter hesabından dün akşam bir açıklama yapan Twitter yöneticisi Jack Dorsey, saldırını
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bayramda masumlara nefret operasyonu: 77 gözaltı 47 tutuklama2.Özel’den bayram açıklaması: Allah’ım onu ıslah etsin3.Yarım asırdan sonra bir ilk: İsrail Mescid-i Aksa’yı bayram namazına kapattı4.Bahçeli bayram sonrasını işaret etti: Önemli adımlar atılacak5.Ayhan Bora Kaplan yazışmasında MHP Grup toplantısı çıktı
6.Bütçede 66 kat artan gizemli artış kime gitti!7.Emeklinin tepkisinden korkan AKP il binalarından kapalı zarf dağıttı8.'Evlatlarımızı istiyoruz': Müebbet verilen Askeri öğrencierin annelerinden bayramda yürek burkan çağrı9.Mücteba Hamaney: Türkiye'ye yapılan saldırılar 'sahte bayrak operasyonu'10.Bayram sabahı yakıt almaya gidenlere şok: 72 Lirayı geçti!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Bayramda masumlara nefret operasyonu: 77 gözaltı 4...

Özel’den bayram açıklaması: Allah’ım onu ıslah ets...

Yarım asırdan sonra bir ilk: İsrail Mescid-i Aksa’...

Bahçeli bayram sonrasını işaret etti: Önemli adıml...

Ayhan Bora Kaplan yazışmasında MHP Grup toplantısı...






